sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Pehmoiset bataattipikkuleivät


Leivontafoorumin marraskuun haasteessa on aiheena bataatti. Osallistuinkin siihen kuorrutetulla bataattikakulla. Löysin samasta keittokirjasta myös näiden bataattipikkuleipien ohjeen. Niitäkin oli pakko tehdä. Olivat kyllä hyviä! Ohje on Encyclopedic Cookbook-keittokirjasta.

Ohjeessa neuvottiin alustamisen yhteydessä käyttämään mahdollisimman vähän jauhoja. Taikina oli kyllä niin löysää alustamisen alussa, että jauhoja oli pakko laittaa vähän enemmänkin. En tarkkaan mitannut määrää eli laitan määrän suunnilleen. Leivinjauhetta olisi ohjeen mukaan pitänyt laittaa reilu 2 rkl. Minusta se oli tosi iso määrä ja puolitin määrän. Huomasinpa juuri, että kaulitsin taikinan vain 1/2 cm:n paksuiseksi levyksi. Ilmankos pikkuleipiä tuli enemmän kuin ohjeessa :)

Pehmoiset bataattipikkuleivät

(25-30 kpl riippuen minkä kokoisia tekee)

3,6 dl vehnäjauhoja

1 rkl leivinjauhetta

3/4 tl ruususuolaa

80 g (1,2 dl) kylmää voita

2,4 dl maitoa

3,6 dl kypsää, survottua bataattia

vehnäjauhoja alustamiseen tarpeen mukaan, noin 5 dl

(intiaanisokeria pinnalle)

Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola. Pilko kylmä voi joukkoon ja sekoita se esim. haarukoiden avulla joukkoon. Sekoita maito bataattisurvoksen joukkoon ja sekoita se sitten nopeasti jauhoseokseen. Vaivaa kevyesti taikinan joukkoon jauhoja sen verran, että taikina pysyy tosi pehmoisena, mutta sitä pystyy kevyesti jauhojen avulla kaulitsemaan alustalla (taikinan voi myös kevyesti painaa käsillä levyksi, jos se on helpompaa).

Kaada taikina kevyesti jauhotetulle alustalle ja kaulitse se  1 cm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä jauhotetulla muotilla pikkuleipiä. Laita ne leivinpaperoidulle uunipellille. Voit halutessasi ripotella pinnalle intiaanisokeria. Paista 220-asteisessa uunissa keskitasolla 12-15 minuuttia.

Intiaanisokerilla koristellut pikkuleivät.


Ihanan pehmoinen ja mehevä sisus :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti