lauantai 28. tammikuuta 2012

Kevennetty munavoi


..ja voi että kun nuo piirakatki olis itsetehtyjä! Nyt turvauduin coctailpiirakoihin. Olen pitkään haaveillut leipovani ikiomat pikku piiraset. Lupaan, että jossain vaiheessa tämä myös toteutuu :) Tai no, olen joskus pienenä tyttönä leiponut äitini kanssa karjalanpiirakoita, mutta nyt voisin katsoa, että miten selviydyn itsenäisesti hommasta ;)

Tämä munavoin ohje on peräisin Painonvartijat-sarjan Kaikkien aikojen parhaat-kirjasta. Raejuusto sopii minusta tosi hyvin munavoihin! Tein itse 1,5-kertaisen annoksen, mutta tässä ohje yksinkertaisena.

Kevennetty munavoi
 

2 kananmunaa

100 g raejuustoa

2 rkl margariinia (rasvaa enintään 40 %)

jauhettua mustapippuria

suolaa (laitoin vähän yrttisuolaa)

Keitä munat ja jäähdytä ne kylmässä vedessä. Erota keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Sekoita keltuaiset ja margariini tasaiseksi tahnaksi. Pilko valkuaiset pieneksi kuutioksi. Sekoita valkuaiset ja raejuusto keltuaistahnaan. Mausta mustapippurilla ja suolalla mielesi mukaan.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti