perjantai 29. marraskuuta 2013

Suklaa-rusinamuffinit


Leivoin näitä yhdessä tyttäreni kanssa. Tytär teki taikinan ja minä loput. Ohje on Emäntänä Olga-kirjasta. Helppoa ja nopeaa! Ja nammmm, nämä olivat suussasulavan herkullisia! Käytin nyt ensimmäistä kertaa noita paperisia vuokia. Olivat tosi käteviä ja kauniita. Näissä vuoissa minulla tuli 8 kpl muffineja. Muffinien päällä kuuluisi olla suklaarusinoita, mutta minulla ei ollut niitä. Korvasin ne vaaleanpunaisilla sokerihelmillä, koska ne sopivat mielestäni hyvin vuokien pallojen kanssa :)

Suklaa-rusinamuffinit
(10 kpl)

125 g voita

1 1/2 dl intiaanisokeria

3 kananmunaa

1 1/2 dl puolikarkeita spelttijauhoja

1/2 dl tummaa kaakaojauhetta

1 1/2 tl leivinjauhetta

1/2 dl rusinoita

Sekoita keskenään pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen sekoittaen. Sekoita keskenään kuivat ainekset ja lisää ne ja rusinat taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla 20-22 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kuorrutus

25 g voita

1 dl tomusokeria

1 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 rkl vahvaa kahvia

Koristeeksi

suklaarusinoita (minulla ei ollut, joten laitoin sokerihelmiä)

Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon kuivat ainekset ja lopuksi kahvi. Levitä kuorrute veitsellä tai lusikalla muffinien päälle. Jos kuorrute meinaa jähmettyä liian aikaisin, lämmitä sitä vähän uudestaan. Koristele muffinit suklaarusinoilla.


Nämä ihastuttavat vuoat ovat Vispilänkaupasta ♥ Ne ovat kivoja, koska niissä voi tarjoilla muffinien lisäksi vaikkapa jäätelöä tai rahkaa.


Uunista tulleet muffinit.




Makoisa kuorrutus ♥



Vuoan sai otettua helposti pois muffinin ympäriltä.


 Suussasulava muffini!


 Sain nämä hempeät, timanttiset sydänkoristetikut Vispilänkaupasta. Tytär on näistä ihan intona!! Sopisivat hyvin tyttömäisiin lastenkutsuihin :)


Leipojatyttäreni oma muffini :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti