Leivoin näitä eilen. Ohje on Emäntänä Olga-kirjasta. Laitoin vähän
enemmän jauhoja kuin ohjeessa ja taikina jäi vieläkin ehkä vähän liian
löysäksi. Täytyy tehdä näitä uudestaan ja testailla lisää. Oikein
makoisia ja tuo täyte on ihanaa! :)
Puolukkapullat
(noin 30 kpl)
50 g hiivaa
5 dl maitoa
1 tl ruususuolaa
2 1/2 dl intiaanisokeria
1 rkl jauhettua kardemummaa
2 kananmunaa
14 dl puolikarkeita spelttijauhoja (laitoin noin 16 dl)
200 g voita
Murenna hiiva kulhon pohjalle. Lisää kädenlämpöiseksi lämmitetty
maito, suola, sokeri ja kardemumma. Riko joukkoon munat ja sekoita
hyvin. Lisää pehmeä voi ja vaivaa taikinaa käsin, kunnes se on kimmoisaa
ja alkaa irrota käsistä. Kohota taikinaa 1/2-1 h.
Täyte
200 g tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
150 g voita
3 dl puolukoita (otin pakkasesta)
Kääntele tomusokeri ja vaniljasokeri pehmeän voin sekaan. Vaivaa
taikinasta kuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli ne
suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Levitä voi-sokeriseos taikinalevyjen
päälle. Ripottele päälle puolukat (laitoin jäisinä). Kääri levyt
pituussuunnassa rulliksi ja leikkaa ne noin kolmen sentin levyisiksi
paloiksi. Laita palat isoihin muffinivuokiin leikkauspinta ylöspäin.
Anna pullien kohota vähintään puoli tuntia.
Pinnalle
kananmunaa voiteluun
raesokeria (jätin pois)
Voitele kohonneet pullat munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla 12-15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti