maanantai 3. maaliskuuta 2014

Suklaa-banaanitäytekakku


Tein tällaisen suklaa-banaanitäytekakun, jonka idea lähti Prescotilta saamistani herkuista. Olin toivonut sieltä Cavalier Stevia maitosuklaapatukan banaanitäytteellä ja Trolli Choco Bananas -suklaatäytteisiä banaanivaahtokarkkeja. Käytin siis niitä molempia tässä kakussa.

Tästä piti ensin tulla Banaani-suklaakakku, mutta koska tästä tuli aika suklainen ja kaakaoinen, vaihdoin toisinpäin :) Joskus varmaankin teen tämän kakun muuten samalla tavalla, mutta teen toiseen täyteväliin banaanimoussen suklaatäytteen tilalle. Näin kakkuun saisi enemmän banaanin makua. Kyllä se nytkin sieltä sentään vähän maistuu :)

Banaani-suklaatäytekakku
 
Pohja

Tumma, 5 kananmunan intiaanisokerikakkupohja spelttijauhoilla. Ohje löytyy täältä.

Kun pohja on jäähtynyt, leikkaa se kolmeen osaan. Leikkaa leivinpaperista sopiva pala siihen vuokaan, jossa paistoit pohjan (pese vuoka ensin).

Kostutus

1 1/2 dl maitoa

3 tl intiaanisokeria

Sekoita maito ja intiaanisokeri keskenään. Minulla jäi kostuketta vähän yli eli kaikkea ei välttämättä tarvitse käyttää.

Vaniljakiisseli

2 dl kermaa (laitoin nyt vispikermaa)

1 dl maitoa

2 rkl maissitärkkelystä

3/4 dl intiaanisokeria

1/2 vaniljatangon siemenet

1 rkl voita

Halkaise vaniljatanko ja raaputa siitä veitsellä siemenet. Mittaa paksupohjaiseen kattilaan kerma, maito, tärkkelys, intiaanisokeri ja vaniljatangon siemenet. Kuumenna seos ja anna sen kiehua keskilämmöllä, kunnes seos sakenee. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon voi. Anna kiisselin jäähtyä haaleaksi, jolloin se ei valu pitkin reunoja.

Lisäksi

2 1/2 keskikokoista banaania

1 1/2 rkl sitruunamehua

3 tl intiaanisokeria

Leikkaa kuoritut banaanit ohuiksi viipaleiksi. Sekoita keskenään sitruunamehu ja intiaanisokeri. Levitä banaaniviipaleet leikkuulaudalle ja sivele pullasudilla niiden pintaan sitruuna-intiaanisokeriseosta, jotta ne eivät tummu.

Suklaatäyte

200 g tummaa suklaata

4 dl vispikermaa

250 g mascarponejuustoa

2 tl tummaa kaakaojauhetta

1 dl intiaanisokeria

40 g (1 levy) Cavalier Stevia maitosuklaata banaanitäytteellä

Paloittele tumma suklaa lautaselle ja sulata se joko mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen tai vesihauteessa. Anna jäähtyä haaleaksi. Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon mascarponejuusto (ota mascarponejuusto huoneenlämpöön sen verran aiemmin, että se ei ole ihan kylmää sitä käytettäessä, jotta suklaasula sekoittuu hyvin eikä jähmety). Sekoita joukkoon kaakaojauhe ja intiaanisokeri. Sekoita sitten täytteeseen suklaasula. Paloittele Steviasuklaa pieniksi paloiksi ja sekoita täytteen joukkoon.

Aseta kakkupohjan pohjalevy vuokaan leivinpaperin päälle ja kostuta se intiaanisokerimaidolla pullasutia apuna käyttäen. Levitä pohjan päälle puolet vaniljakiisselistä. Asettele vaniljakiisselin päälle banaanisiivuja vieri viereen (tai vähän lomittainkin). Levitä banaanisiivujen päälle puolet suklaatäytteestä.

Aseta täytteen päälle keskimmäinen pohjalevy ja kostuta se. Täytä samoin kuin alempi täyteväli. Aseta vuokaan päällimmäinen pohjalevy ja kostuta se. Vuoraa vuoka foliolla tai tuorekelmulla ja anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai mielellään yön yli.

Kuorrutus ja koristelu

100 g tummaa suklaata

2 dl vispikermaa

1 rkl tummaa kaakaojauhetta

3 rkl kaakaotomusokeria

100 g maustamatonta tuorejuustoa
  
 ♥

Trolli Choco Bananas -suklaatäytteisiä banaanivaahtokarkkeja

Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa tai miedolla lämmöllä mikrossa välillä sekoitellen. Anna suklaasulan jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se kaakaojauheella ja kaakaotomusokerilla. Sekoita vaahtoon tuorejuusto (ei ihan jääkaappikylmänä) ja sulatettu suklaa. Levitä vaahto kakun päälle ja tasoita pinta. Tee halutessasi pintaan kuviota esim. haarukalla (kuten minä tein). Koristele suklaatäytteisillä banaanivaahtokarkeilla.

Sokeroimatonta steviasuklaata.


Suklaatäytteisiä banaanivaahtiksia.


Vaniljakiisseliä intiaanisokerilla ♥


Kakku kuorrutusta odottamassa.


Kuorrutus valmiina. Koristeet vain puuttuvat.





Valmis kakku.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti