perjantai 11. syyskuuta 2015

♥ Camilla Mea Amelia ♥


Pikkuneiti tänään tasan 7 viikkoa vanha ♥

Meillä vietettiin sunnuntaina nuorimmaisen ristiäisiä. Hän sai nimekseen Camilla Mea Amelia :) Perjantaina tuli täyteen 6 vk ikää ja tyttö kasvaa kovaa tahtia! Camilla on ylivoimaisesti meidän isoin vauva tähän mennessä. Viime viikon tiistaina oli 1 kk neuvola ja tyttö sai mitoikseen 4925 g ja 55,6 cm. Yli kilon painavampi ja noin 3 cm pidempi kuin siskonsa samassa iässä :D Meidän pieni pullaposki ♥ Camilla alkoi viime viikolla jutella "äää äää" ja "äy" -juttuja :) Ja hymyjä on tullut 3 viikon iästä lähtien. Sisko taitaa saada eniten hymyjä osakseen :)

Vauvan kanssa on mennyt hyvin! Vauvaa kohtaan ei ole edelleenkään ollut minkäänlaista mustasukkaisuutta. Lapset kaipaavat sitten välillä meiltä vanhemmilta enemmän huomiota omilla tyyleillään (Mio esim. on nyt tullut meidän väliin öisin). Camillalta kun otettiin sairaalassa syntymän jälkeen verikokeet, ilmenikin niistä hieman alhainen hemoglobiini. Lääkäri soitti asiasta noin viikko kotiutumisen jälkeen. Sen jälkeen oli kontrollikäynti labraan ja hb oli edelleen vähän alhainen. Ei hälyttävästi, mutta kuitenkin koko ajan alle alimman raja-arvon. Sen jälkeen tyttö on syönyt rautaa. Se aiheutti mahassa kipristelyjä, mutta onneksi sentään vain aamupäivisin/päivisin. Ensi maanantaina on seuraava verikoe sairaalalla ja nähdään, onko hb lähtenyt parempaan suuntaan. Nämä meidän tytöt tuntuvat haalivan itselleen pieniä edesottamuksia. Molemmilla oli synnytyksessä napanuora kaulan ympärillä ja molemmat olivat synnyttyään heikossa kunnossa. Inka sai apgarpisteikseen 5/7 ja olikin sairaalassa 8 vrk. Tämä tyttö sai pisteiksi 6/8, mutta tokeni onneksi hyvin jo synnytyssalissa. Rankka synnytys oli hänellekin hieman liikaa :) Mutta pääosin asiat ovat kuitenkin loistavasti. Tyttö nukkuu yöt jo tosi hyvin. Kaksi yötä on nukkunut 21.30-7.30 yhdellä syöttökerralla!! Yleensä syö ja nukahtaa heti uudestaan. Nyt on tosin ollut taas pätkittäisempiä öitä.


Nimeä pohdittiin taas paljon. Camilla-nimi on kulkenut mielessäni jo pitkään. Kun olin noin 11-vuotias, kulki koulumatkoilla bussissa eräs tyttö, jota kuulin kutsuttavan Camillaksi. Ihastuin siihen nimeen ja ajattelin, että se olisi kiva antaa omalle tytölle, jos minulla sellainen joskus olisi. Esikoiselle se ei tosin vielä tullut, koska Inka-nimi oli kulkenut mielessäni vielä pidempään. Kirjoitin tuohon aikaan mielelläni pieniä kertomuksia. Ajatuksena oli alkaa kirjoittaa pientä kertomusta, joka kertoisi kiukuttelevasta, oikukaasta Camilla-tytöstä. Tein kertomukselle jo kannen eli piirsin Camilla tytön ja laitoin kertomuksen nimeksi Tuittupää Camilla :) Itse kertomusta en kuitenkaan koskaan aloittanutkaan. Saa nähdä kuinka tuittupää tästä leijonanpoikasestamme tulee :) Mieheni tykkäsi myös Camilla-nimestä ja sanoi miettineensä sitä jo Inkalle aikoinaan.

Sekin on hauska sattuma, että rakastamassani Onneli ja Anneli -kirjassa on undulaatit, jotka Onneli ja Anneli nimeävät Dorindaksi ja Camillaksi, eräiden prinsessojen mukaan :) On kiva, että sekä Inkalla että Camillalla on nimiyhteys tuohon kirjaan (Inkan kolmas nimi on Onneli). Ja näin ollen kaikilla lapsillamme on yhdessä tai useammassa nimessään jonkinlainen yhteys kirjallisuuteen.

Mea-nimi tuli mukaan kuvioihin vasta ihan hiljattain. Halusimme tytölle kolme nimeä ja keskimmäinen nimi oli vielä mietinnässä. Joskus olin miettinyt keskelle myös Anna-nimeä. Mea tuntui molemmista hyvältä nimeltä, joka sointui nimen kokonaisuuteen.

Amelia-nimi on ollut mielessä muutaman vuoden. Itse olisin halunnut sen ensimmäiseksikin nimeksi, mutta mies tykkäsi enemmän Camillasta etunimenä. Kun tyttö sitten syntyi, oli hän selkeästi enemmän Camillan näköinen :)

Tuittupää Camilla -kansi, jonka tein suunnittelemani kertomuksen kanneksi noin 11-vuotiaana :)


Onneli ja Anneli nimesivät kirjassa undulaatit Dorindaksi ja Camillaksi :)
Siskokset ♥


Pikku-Camilla tutkailee maailmaa ♥


Vähän väsynyt äiti :D


Camilla piti ristiäisissä yllään yli 60 vuotta vanhaa mekkoa. Siinä on kastettu myös minut ja äitini. Nyt se kiertää pikkuserkuksilla. Rusetit vaihdetaan aina vaaleansinisistä vaaleanpunaisiin tarpeen mukaan. Camlla oli 30:s joka tässä mekossa kastettiin.


Tein ristiäisiin kukanmallisen kakun. Laitan siitä erikseen jutun, kunhan ennätän :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti