perjantai 6. marraskuuta 2015

Cookies'n Cream -jäätelökakku


Tein tällaisen jäätelökakun, jonka ohje on Emma Iivanaisen kirjasta Emman kakut leivokset & jäätelöt. Tämä jäätelökakku on siitä kiva, että se ei sula pakastimesta otettaessa samalla tavalla kuin jäätelö normaalisti sulaa. Se pysyy muodossaan seuraavaankin päivään. Minä tein nyt kakun kaksinkertaisena 24 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan.

Emman kirjassa lukee näin: 'Cookies'n Cream -jäätelö keksittiin Amerikassa 1970-luvun lopussa, ja muutamassa vuodessa siitä tuli yksi suosituimmista jäätelömauista. Cookies'n Cream -jäätelössä lisätään perinteisesti suklaatäytekeksimuruja vaniljajäätelöön. Tuorejuusto tekee tästä kakusta juustokakkumaisen.

Vinkki: Voit tehdä kakun kaksinkertaisena halkaisijaltaan 22-24 cm kokoiseen vuokaan.

Cookies'n Cream -jäätelökakku
 
Keksipohja

150 g Domino-keksejä
 
25 g voita

Jäätelö

2 1/2 vispikermaa
 
200 g kondensoitua maitoa
 
100 g tuorejuustoa
 
70 g Domino-keksejä

Koristelu

7 kpl Domino

Leikkaa leivinpaperista pala 16 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle (minä laitoin myös reunoille ja sen takia kakun reuna on juovainen :D). Murskaa keksit monitoimikoneessa tai pussin sisällä kaulimen avulla. Sulata voi ja sekoita se keksimuruihin. Painele seos vuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa sähkövatkaimella kondensoitu maito ja tuorejuusto tasaiseksi. Rouhi keksit karkeaksi muruksi. Kääntele maitoseos ja keksimurut kermavaahdon joukkoon ja kaada seos vuokaan. Pakasta kakkua vähintään neljä tuntia.

Irrota jäätelökakku vuoasta ja siirrä se lastan avulla tarjoilualustalle. Paloittele keksit veitsellä (minä paloittelin käsin) ja asettele ne kakun päälle.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti