tiistai 15. joulukuuta 2015

Koristellut piparkakut


Tein nämä kuorrutetut piparkakut koristeeksi tähän Joulumielen glögikakkuun. Tosin perhosen tein ihan muuten vaan. Tein piparkakut tällä intiaanisokeriohjeellani. Jos on tarve vain pienelle määrälle piparkakkuja, vaikkapa juuri koristeeksi, niin riittää kun leipoo puolikkaan annoksen taikinaa. Anoppini oli hiljattain kuorruttanut piparkakkuja sokerikuorrutteella, jonka oli värjännyt mustaherukkahillon avulla violetiksi. Siitä sain idean värjätä nyt kuorrutetta puolukan avulla punertavaksi.

Piparkakkukoristeet
 
piparkakkuja haluamasi määrä
 
3/4 rkl kananmunanvalkuaista
 
noin 60 g tomusokeria
 
muutama tippa sitruunanmehua
 
noin 2 tl puolukkahillon lientä (tai paseerattua puolukkaa)

Vaahdota noin 2/3 tomusokerista munanvalkuaisen kanssa vaahdoksi. Lisää sitruunanmehu ja tomusokeria tarpeen mukaan. Vatkaa seosta sen verran, että se jää aika löysäksi, mutta ei liian valuvaksi. Kaada suurin osa vaahdosta kahteen eri kulhoon. Värjää toisen kulhon pikeeri puolukkahillon liemellä. Lusikoi kulholliset omiin pusseihinsa (käytin Mini Minigrip-pusseja). Vatkaa loppuseosta vähän lisää, kunnes vaahto on sopivan paksuista reunojen kuorrutukseen. Jaa myös se kahteen osaan ja värjää toinen osa puolukkaliemellä. Lusikoi seokset pieniin pusseihin.

Kuorruta yksi piparkakku kerrallaan. Leikkaa pussien kulmasta pieni pala pois. Pursota ensin hieman jämäkämpää pikeeriä piparkakun ääriviivoiksi. Pursota sitten löysempää pikeeriä piparkakulle ja levitä seos vaikka coctailtikun avulla tasaisesti. Tikulla voi myös tökkiä ilmakuplia rikki. Tipauta kuorrutteen päälle toisenväristä, löysempää kuorrutetta tipoiksi haluamiisi kohtiin (eli valkoiseen pikeeriin punertavat tipat ja toisinpäin). Jätä pilkut joko sellaisenaan tai vedä coctailtikulla niistä kuvioita kuten sydämiä tai marmoria. Kun kaikki pikkuleivät on kuorrutettu, anna niiden kuivua kunnolla.

Puolukkahillon neste tuo kivan värin kuorrutteeseen :)


Koristelin kakun päälle yhden kuusenkin. Kuusen vieressä oleva muistuttaa vähän joulukuusen palloa.Tällä tavalla piparkakut pääsivät koristamaan glögikakkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti