perjantai 4. joulukuuta 2015

Punaherukka-juustokakkumuffinit


Tein näitä jo elokuussa. Ohje on Emma Iivanaisen kirjasta  Kakut leivokset & jäätelöt. Oikein herkullisen makuisia! Tavallista kidesokeria käytettäessä tulee sitä laittaa muffinssitaikinaan vain 2 dl!

Punaherukka-juustokakkumuffinit
 
(noin 12 kpl)

150 g voita
 
2 kananmunaa
 
1 dl maitoa
 
3 dl puolikarkeita spelttijauhoja
 
2 1/2 dl intiaanisokeria
 
1/2 vaniljatanko (tai 1 tl vaniljasokeria)
 
1 1/2 tl leivinjauhetta
 
3 dl punaherukoita (tuoreita tai pakastettuja)

Juustokakkukuorrute

200 g tuorejuustoa
 
3/4 dl intiaanisokeria
 
1 kananmuna

Asettele paperiset muffinssivuoat muffinssipellin syvennyksiin (ellet tee silikonisessa muffinssivuoassa). Sulata voi. Riko kananmunat kulhoon ja lisää sen joukkoon sulatettu voi sekä maito. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, intiaanisokeri, vaniljatangosta raaputetut siemenet (tai vaniljasokeri) ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos nesteeseen ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääntele joukkoon punaherukat. Jaa taikina muffinssivuokiin.

Sekoita pienessä kulhossa tuorejuusto, intiaanisokeri ja kananmuna tasaiseksi seokseksi. Lusikoi kuorrute muffinssivuokiin taikinan päälle. Paista muffinsseja 175-asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes testitikkuun tarttuu enää muutamia meheviä murusia. Anna hieman jäähtyä ja tarjoile.


Nämä muffinssit ovat sävyltään tummempia kuin kirjassa olevat muffinssit, koska näihin on käytetty kidesokerin sijasta intiaanisokeria :)


Pehmoista muffinssia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti