lauantai 26. maaliskuuta 2016

Rumpukakku


Tein tämän poikani toiveesta hänen 6-vuotissynttäreillensä. Mio on pienestä saakka tykännyt rummuttaa. Noin kahden vuoden ajan hän on rakentanut melkein joka päivä jonkinlaisen rumpusetin. Hän sai 4-vuotislahjaksi oikeat rumpukapulat, mutta oikeat rummut saavat vielä odottaa. Mio haaveilee niistä kovasti. Hän noukki kerran tyhjän maahan heitetyn juomatölkin ja sanoi, että haluaa viedä sen joku päivä kauppaan, koska siitä saa rahaa ja hän haluaa säästää rahan rumpuja varten ♥

Mio toivoi siis tällaista rumpukakkua. Täytteiksi Mio halusi suklaata ja kinuskia ja kuorrutteeksi kinuskia :) Laitoin täytteisiin raikastukseksi vadelmia, jotta ei ihan liian tuhti olisi. Mio halusi nimensä kakun päälle. Rumpukapulat päätin tehdä Omar-karkeista, koska ne kovettuvat nopsaan ja ovat herkulliset syödä. Oli aika hassua, kun olin juuri saanut kapulat valmiiksi ja ne oli keittiön sivupöydällä, niin meinasin nappaista kapulat kouraan ja viedä sinne missä säilytämme rumpukapuloita. Nuo kun ovat niin samanväriset kuin ne oikeat :)

Käytin suklaanimeen samaa mallia, jonka tein tähän kitarakakkuun. Sen tein Miolle 2-vuotissynttäreille :) Kakusta olisi voinut tehdä vaikka kuinka yksityiskohtaisen, mutta nyt tein aika pelkistetyn rummun.

Huom! Kinuski kannattaa keittää jo kakun täyttöä edeltävänä päivänä, tai heti täyttöpäivän aamuna, jotta se ehtii kunnolla jäähtyä.

Rumpukakku

Pohja

7 kananmunaa

175 g (4 dl) intiaanisokeria

210 g (vajaa 3 1/2 dl) puolikarkeita spelttijauhoja
  
Kostutus

1 3/4 dl maitoa
 
1/2 rkl intiaanisokeria

Sekoita maito ja intiaanisokeri keskenään.

Suklaatäyte

1/2 dl vadelmahilloa


130 g tummaa suklaata
 
3 dl vispikermaa
 
2 rkl kaakaotomusokeria
 
2 tl vaniljasokeria
 
100 g vaniljatuorejuustoa


100 g kotimaisia pakastevadelmia

Kinuskitäyte
1/2 dl vadelmahilloa
 
2 1/2 dl kuohukermaa
  
2 1/2 dl intiaanisokeria


1 1/2 dl vispikermaa
 
100 g vaniljatuorejuustoa
 
2 liivatelehteä
 
1 rkl vettä


100 g kotimaisia pakastevadelmia

Kinuskikuorrutus

(voi tehdä jo tarjoilua edeltävänä päivänä)

2 dl kuohukermaa
 
2 dl intiaanisokeria
 
1-2 tl voita

Tummasuklaakreemi

90 g tummaa suklaata
 
110 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
 
 1/2 rkl kevytmaitoa huoneenlämpöisenä
 
1/2 tl vaniljauutetta 

125 g kaakaotomusokeria

Marsipaaniosat

250 g luonnonvaaleaa marsipaania
mustaa pastaväriä
sokerikuorrutetta

Suklaakirjaimet 

muutama pala tummaa suklaata

muutama pala valkosuklaata

Rumpukapulat

noin 6 kpl Omar-karamellia

Tee kakkupohja. Siivilöi intiaanisokeria kulhoon tarvittava määrä. Lisää munat joukkoon ja vatkaa seos paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Vaahdotukseen saattaa mennä vähän enemmän aikaa kuin tavallista sokeria + munia vaahdotettaessa. Siivilöi jauhot varovasti käännellen vaahdon sekaan. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (reunavuokaa ei tarvitse voidella eikä jauhottaa). Kaada taikina siihen. Vältä vuoan heiluttamista.

Paista 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 35 minuuttia. Vältä uuniluukun availuja paiston aikana, jotta kakkupohja saa rauhassa nousta, eikä se lässähdä. Kumoa valmis kakkupohja ritilälle tai muulle alustalle pian uunista ottamisen jälkeen. Anna kakkupohjan jäähtyä ja leikkaa se sitten kolmeen osaan. Kakkupohjan saa leikattua helposti, jos annat pohjan jäähtyä jääkaapissa.

Aseta joko irtopohjavuoan reunaosa tai säädettävä reunavuoka tarjoilualustalle. Nosta kakkupohjan pohjaosa vuokaan. Kostuta se intiaanisokerimaidolla. Levitä päälle vadelmahillo.

Tee suklaatäyte. Sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla lämmöllä mikrossa välillä sekoitellen. Anna suklaasulan jäähtyä haaleaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta se kaakaotomusokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon vaniljatuorejuusto ja sulatettu suklaa. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Upota täytteeseen jäiset vadelmat. Nosta täytteen päälle keskimmäinen pohjalevy, kostuta se ja levitä päälle vadelmahillo. Laita vuoka jääkaappiin kinuskitäytteen teon ajaksi.

Tee kinuskitäyte. Kinuskikastike kannattaa keittää jo täyttämistä edeltävänä päivänä, jotta se ehtii kunnolla jäähtyä jääkaapissa. Mittaa paksupohjaiseen kattilaan kerma ja intiaanisokeri. Lämmitä seosta keskilämmöllä samalla sekoitellen, kunnes se alkaa pulpahdella. Keitä seosta vielä kahden minuutin ajan ja ota se pois liedeltä. Anna kinuskin jäähtyä ja laita se sitten peitettynä jääkaappiin. Kinuskin pitää olla jääkaappikylmää, jotta se vaahtoutuu kunnolla.

Laita kinuskitäytteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kylmä kinuski ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se kinuskivaahdon joukkoon. Kiehauta vesitilkka. Purista liivatteet ja liuota ne kuumaan veteen. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Upota täytteeseen jäiset vadelmat. Nosta täytteen päälle päällimmäinen pohjalevy ja kostuta se. Peitä kakku foliolla tai tuorekelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa noin neljä tuntia tai seuraavaan päivään.

Ota kakku jääkaapista ja irrota reunaosa. Tasoita tarvittaessa (paletti)veitsellä kakun sivut. Laita kakku jääkaappiin kinuskikuorrutteen teon ajaksi.

Valmista kinuskikuorrutus. Mittaa kerma ja fariinisokeri paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna seosta kunnes se kiehuu. Alenna sitten lieden lämpötila keskiteholle tai sen verran, että seos kiehuu ja kuplii hiljalleen. Keitä kinuskia noin 15-20 minuuttia samalla sekoitellen. Paras tapa on varmistaa aina onko kinuski valmista. Varmistamisen voi tehdä kahdella tavalla. Niistä tarkemmin täällä.
Jos kinuski ei testien mukaan ole vielä valmista, pitää kinuskia keittää vielä hetki. Testejä voi tehdä useastikin kinuskin valmistuksen aikana. On varmistettava, että kinuskia ei keitä liian kauan. Silloin kinuski jähmettyy kakun päälle liikaa (jopa kivikovaksi) ja leikkaaminen voi olla hankalaa.

Kun kinuski on valmista, niin lisää voi ja sekoita hyvin, jotta voi sekoittuu kinuskiin tasaisesti. Anna kinuskin vetäytyä noin minuutin ajan ja kaada se sitten kakkupohjan päälle. Levitä kinuski palettiveitsen tai tavallisen veitsen avulla. Laita kakku jääkaappiin kreemin teon ajaksi.

Tee tummasuklaakreemi. Siivilöi kaakaotomusokeri valmiiksi erilliseen kulhoon. Sulata suklaa joko mikrossa miedolla lämmöllä tai vesihauteessa. Anna suklaan hieman jäähtyä. Vatkaa voi, maito, vaniljauute sekä kaakaotomusokeri tasaiseksi suuressa kulhossa. Lisää sulatettu suklaa ja vatkaa, kunnes seos on paksua ja kermaista. Mitä enemmän vatkaat, sitä paksumpaa ja kiinteämpää kreemistä tulee.

Ota kakku jääkaapista. Levitä suklaakreemiä tasainen ja ohuehko kerros kakun reunaosaan.

Värjää marsipaani mustalla pastavärillä harmaaksi. Ota massasta pieni pala ja tee siitä kuusi kakunkorkuista, ohuehkoa pötköä. Aseta pötköt tasaisin välimatkoin pystyyn kakun reunaosaan.

Jaa loppu massa kahteen osaan. Muotoile massat, yksi kerrallaan, pötkylöiksi ja kauli pötkylät pitkittäissuunnassa pitkiksi ja kapeiksi, noin 2 mm paksuiksi suikaleiksi. Kakun ympärysmitta kannattaa tarkistaa tätä ennen, jotta osaat kaulia sopivan pituisen suikaleen. Leikkaa suikaleista joko veitsellä tai nauhaleikkurilla tasaiset nauhat. Painele toinen nauha kakun alareunaan ja toinen kakun yläreunaan. Nauhat kulkevat pystypötkylöiden päältä. Pystypötkylöiden päihin voi sipaista sokerikuorrutetta, jotta nauhat tarttuvat niihin paremmin. Laita kakku jääkaappiin tarjoiluun saakka.

Tee nimi suklaasta. Kirjoita nimi leivinpaperille/pergamiinille. Sulata suklaa mikrossa puoliteholla välillä sekoitellen tai vesihauteessa. Lusikoi suklaasula pieneen pussiin (käytin minikokoisia Minigrip-pusseja). Leikkaa pieni pala kulmasta ja pursota suklaata nimimallin päälle. Tee ainakin kaksi kerrosta antaen suklaan jähmettyä väleissä. Sulata valkosuklaa ja pursota siitä vielä yksi kerros nimikirjainten päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa, irrota koriste leivinpaperista ja aseta kakun päälle.

Tee rumpukapulat. Kuori noin kuusi Omar-karamellia kääreistään ja aseta ne lautaselle. Anna niiden olla mikrossa noin 15 sekuntia, käännä palat ympäri ja laita mikroon vielä 15 sekunnin ajaksi. Palojen tulisi olla muotoiltavan pehmeitä, mutta ei liian veteliä. Varo mikrosta tulleita paloja, koska ne ovat aluksi hyvin kuumia. Pyörittele paloista kaksi rumpukapulan muotoista puikkoa. Anna kovettua alustalla. Aseta kapulat kakun päälle ennen tarjoilua.





 Suklaanimi.


 Rumpukapulat Omar-karkeista.

 

 Mio ja rakentamansa rummut, yhdet niistä kymmenistä :)


Nuo tuolien selkämyksillä olevat tyynyt ovat rumpusetin lautaset :)


 Mio oli nähnyt Twisted Sistersin musiikkivideon :D


Sankari avaamassa lahjojaan.


Mio sai lahjaksi mm. legoja ja jääkiekkohanskat.


♥ Onnea rakas rumpalipoikamme! ♥
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti