lauantai 7. toukokuuta 2016

Banaanidonitsit sokeroituina ja mokkakuorrutteella


Monessa blogissa on jo hyvissä ajoin esillä vinkkinä hyviä reseptejä vaikkapa ennen vappua tai joulua. Niistä ehtii sitten katsella mieleiset reseptit ja leipoa hyvissä ajoin valmiiksi. No, minun blogissa on taas sellainen tapa, että sitten kun se vappu tai joulu on jo ohi, niin minä laitan omat postaukseni leipomuksista :D Toisaalta, olen sitten ainakin TODELLA ajoissa ajatellen seuraavaa juhlapyhää kuten nyt vappua ;) En oikeasti ole vain ehtinyt laittaa näitä tänne aiemmin. Tavallisten donitsienkin ohje on vielä tulossa.

Tämän herkullisen ohjeen löysin Kaakao kermavaahdolla -blogista täältä. Vaihdoin sokerin intiaanisokeriin ja jauhot spelttiin. Hankin itselleni donitsipellin ja olipa todella näppärää ja nopeaa valmistaa kasa donitseja! Kuorrutteen ohjeen sovelsin Suklaapossun blogista täältä. Minulla ei ollut pikaespressojauhetta, niin korvasin sen vahvalla kahvilla.

Jos haluaa käyttää tavallista sokeria, tulee sitä laittaa taikinaan vain 1 dl!

Vinkki: Jos et omista donitsipeltiä, voi nämä valmistaa myös minimuffinipellillä tai tavallisella muffinipellillä.

Vinkki: Voit valmistaa donitsit jo edellisenä päivänä sokerointia vaille valmiiksi. Säilytä donitsit ilmatiiviissä rasiassa tai kelmun alla, jotta ne säilyttävät mehevyytensä.

Banaanidonitsit

18 kpl

2 kypsää banaania

 100 g voita

 3 kananmunaa

1 1/2 dl intiaanisokeria

4 dl puolikarkeita spelttijauhoja (ei täysjyvä)

1 1/2 tl leivinjauhetta

2 tl ceyloninkanelia

Muussaa banaanit kulhossa ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Lisää munat ja intiaanisokeri sekä keskenään sekoitetut spelttijauhot, leivinjauhe ja kaneli. Sekoita taikina tasaiseksi. Voitele donitsipellin kolot kevyesti öljyllä. Kaada taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa pellin koloihin noin 3/4 niistä täyttäen.

Paista donitsit 180-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Irrota donitsit pellistä ja paista loppu taikina samalla tavoin.

Sokeri-kanelikuorrutus

50 g voita

noin 1 dl intiaanisokeria

1-2 tl ceyloninkanelia

Sulata voi ja sekoita pienehkössä kulhossa/syvässä lautasessa intiaanisokeria ja kanelia. Sivele pullasudilla voisulaa uunilämpimien donitsien päälle ja pohjaan ja pyörittele ne sokeri-kaneliseoksessa. Jos haluat donitseista vieläkin rasvaisempia ja mehevämpiä, kasta ne kokonaan sulaan voihin. Tällöin voita tarvitaan puolet enemmän eli 100 g.

Mokkakuorrutus

(riittää noin 10:n donitsiin)

25 g voita

1 rkl vahvaa kahvia

2 1/4 dl tomusokeria

1/2 tl vaniljajauhetta

Sulata voi ja lisää siihen loput ainekset. Sekoita tasaiseksi. Jos seos on liian paksua, voi sitä ohentaa vesitilkalla. Dippaa jäähtyneet donitsit kuorrutteeseen ja laita esimerkiksi lautaselle tai leivinpaperin päälle jähmettymään kuorrutepuoli ylöspäin. Jos haluat koristella donitseja, ripottele pinnalle saman tien nonparelleja tai strösseleitä, koska kuorrute jähmettyy nopeasti.

Uunista tulleita donitseja.

  
Banaanidonitseja intiaanisokeri-kanelikuorrutteella.




Banaanidonitseja mokkakuorrutteella.



 Mokkakuorrutteessa näkyy ihania vaniljajauhemuruja.



 Mehevä sisus.


2 kommenttia:

  1. Hitsi miten syötävän näköisiä! :P Makukin varmaan vallan herkullinen..kuolaan! Miten nämä maistui laulajanalku-Romeolle?:) miettii Leena

    VastaaPoista
  2. Kiitos Leena ♥♥ Oikein hyvin maistuivat Romeollekin :D Nopsasti katosivat suuhun!

    VastaaPoista