lauantai 28. toukokuuta 2016

Vanilja-suklaamarengit


Tein näitä marenkeja tyttäreni synttäreille viime lokakuussa. Ohje on ihanan Emma Iivanaisen kirjasta Kakut leivokset & jäätelöt. Tai oikeastaan sovelsin kahdesta kirjan marenkiohjeesta. Ihastuin kirjan laventeli-valkosuklaamarenkeihin, kun niiden pohjat oli kastettu valkosuklaaseen. Minulla ei ollut laventelia, joten tein vaniljaisia marenkeja ja kastoin osan sulaan valkosuklaaseen ja osan tummaan suklaaseen. Olivat hyviä!

Vanilja-suklaamarengit

(noin 40 kpl)

3 kananmunan valkuaista huoneenlämpöisenä

2 1/2 dl sokeria

1 tl omenaviinietikkaa

1 tl vaniljasokeria

vaaleanpunaista pastaväriä (tai elintervikeväriä)

Kuorrute

50 g suklaata (laitoin puolet valkosuklaata ja puolet tummaa suklaata)

Aseta leivinpaperit kahdelle uunipellille. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri vaahtoon pienissä erissä koko ajan vatkaten. Lisää omenaviinietikka ja vatkaa vielä hetki, kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää. Kääntele joukkoon vaniljasokeri ja pastaväriä. Lusikoi marenki pursotinpussiin, jossa on tähtitylla (minulla oli 1M).

Pursota leivinpaperin päälle marenkitupsuja tasaisin välein. Paista marenkeja 100 asteessa kiertoilmalla kahdessa tasossa noin tunnin ajan (voi paistaa myös ilman kiertoilmaa pelti kerrallaan uunin keskiosassa). Avaa uunin luukku raolleen ja anna marenkien jäähtyä uunissa.

Sulata suklaa mikrossa keskiteholla tai vesihauteessa välillä sekoitellen. Kasta marenkien pohja suklaasulaan ja nosta jähmettymään leivinpaperin päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti