torstai 21. heinäkuuta 2016

Kakkupallot


Tein viime lokakuussa näitä tyttäreni synttäreille. Olen aiemmin tehnyt täytteeseen mutakakun, mutta nyt halusin tehdä mehevän kaakaokakkupohjan. Se toimi tosi hyvin kakkutikkareissa mehevyytensä ansiosta.

Aiempien Cake popsien ohje löytyy täältä. Star Wars Angry birds -hahmot cake popseina löytyvät täältä ja Angry birds -hahmoja cake popseina löytyy täältä.

Kakkupallot

Mehevä kaakaokakkupohja

2 dl puolikarkeita spelttijauhoja
 
1 1/2 dl perunajauhoja
 
2 1/2 tl leivinjauhetta
 
1/2 tl ruususuolaa
 
1 tl vaniljasokeria
 
1 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
 
150 g voita
 
3 1/2 dl sokeria
 
3 kananmunaa
 
3 dl kädenlämpöistä maitoa

Voitele ja korppujauhota vuoka (noin 24 cm halkaisijaltaan). Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla sekoittaen. Pidä sähkövatkainta hitaalla teholla ja sekoita joukkoon ensin reilusti jauhoseosta ja tämän jälkeen pienissä erissä vuorotellen loppu jauhoseos ja maito.

Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla 50-60 minuuttia. Anna seistä vuoassa noin 15 minuuttia ennen kumoamista.
Lisäksi tarvitset

200 g vaniljatuorejuustoa

130 g valkosuklaata pieniksi paloiksi rouhittuna

1 tl vaniljasokeria

Kuorrute

noin 500 g Pandan valkosuklaata sulatettuna

koristerakeita, sokerimassakukkia ja nonparelleja

Sekoita kakkupohja ja kaikki muut ainekset tasaiseksi massaksi. Anna massan jähmettyä jääkaapissa noin tunnin ajan. Pyörittele pienehköjä palloja ja laita jähmettymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Dippaa pallot sulassa suklaassa. Minä dippasin niin, että tökkäsin coctailtikun palloon, dippasin suklaassa ja asetin pallon haarukan avulla leivinpaperille. Ripottele päälle koristerakeita/kiinnitä sokerimassakukkia sokerikuorrutteen avulla. Anna jähmettyä. Säilytä jääkaapissa.


Mehevä kaakaokakkupohja.






 Mehevä täyte :)


2 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä (ja varmasti makuisiakin)! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Elina ♥ :) Nuo on niin hyviä kyllä. Niitä ei vaan jaksa kovin usein jaksaa näpertämään :D

      Poista