keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Vesimelonikakku 1-vuotiaalle ♥


Kuopuksemme, täytti viime sunnuntaina 1 vuotta ♥ Halusin tehdä tytölle oman synttärikakun. Tein myös mansikkaisen täytekakun, mutta tätä sankaritar sai syödä mielin määrin :) Olen nähnyt paljon tämäntapaisia melonikakkuja Facebookin Sormiruokailijat-ryhmässä ja nyt löysin täältä Karita Tykän blogista upean vesimelonikakku-luomuksen. Mukailin vähän sitä ja noiden kookoskermakuorrutetupsujen ohje on myös häneltä. Kakusta voi tehdä Karitan tapaan kaksikerroksisen, mutta minä tein nyt nelikerroksisen. Minä käytin minivesimelonia eli kakusta ei tullut järin suuri. Isommalle porukalle kannattaa käyttää isoa vesimelonia.

Vesimelonikakku on helppo ja hauska toteuttaa. Tai riippuu miten tarkasti sen haluaa tehdä :D Olihan tuossa jonkin verran pientä näpertelyä vesimelonin veistelyssä ja koristeiden asettelussa. Mutta lapsetkin voisi hyvin ottaa mukaan tällaisen tekemiseen! Vesimelonikakkuun voi laittaa koristeeksi vaikka mitä muutakin. Minun piti laittaa lisäksi viinirypäleitä, mutta unohdin. Syötävät luonnonkukat tuovat kivaa herkkyyttä kakkuun.

Tämän kakku on raikas ja sitä voi syödä vaikka sormin napostellen. Meidän kuopus on alusta saakka ollut sormiruokailija, niin hänelle tällaisen syöminen oli luonnollista. Hän sai tuon ylimmän kerroksen ja se oli hetkessä syöty :D Pitää vaan huolehtia, että mahdolliset coctailtikkupalat on otettu pois ennen syömistä :) Nuo kookoskermakuorrutetupsut olivat siitä käteviä, että niiden päällä pysyi koristeet. Reunojen koristeet kiinnitin puolikkailla coctailtikuilla.

Kookoskermakuorrutteesta voi jättää hunajan kokonaan pois, jos kakkua syö alle 1-vuotias. Minä laitoin hunajaa 1 rkl. Alkuperäiseen ohjeeseen sitä tulee 2 rkl.

Vesimelonikakku

  Kookoskermakuorrute

2 dl cashewpähkinöitä

2 dl kookoskermaa

1/2 - 1 rkl vaniljauutetta

hunajaa maun mukaan (noin 2 rkl)

ripaus ruususuolaa (jätin pois)

1 dl sulatettua kookosöljyä

Liota cashewpähkinöitä 4 tuntia, huutele ja valuta ne. Mittaa kaikki muuta ainekset paitsi kookosöljy tehosekoittimeen ja pyöräytä ne täysin sileäksi. Tämä vie 1-5 minuuttia tehosekoittimen tehosta riippuen. Anna koneen pyöriä hiljaa ja valuta kookosöljy ohuena nauhana joukkoon. Laita kuorrute kannellisessa rasiassa jääkaappiin ja anna jähmettyä siellä 3-4 tuntia tai yön yli.

Vesimelonikakku

1 vesimeloni

marjoja ja hedelmiä värin ja maun mukaan (minä laitoin hunajamelonia, kiiwiä, pensasmustikoita, vadelmia ja syötäviä luonnonkukkia ja mansikan)

coctailtikkuja koristepalojen kiinnittämiseen

Halkaise vesimeloni. Irrota veitsen avulla kuori ja valkoinen osa. Leikkaa ja muotoile puolikkaista joko kaksi paksua, erikokoista kiekkoa tai neljä erikokoista kiekkoa. Aseta kiekot päällekkäin niin, että alimpana on suurin kiekko. Minä työnsin valmiin rungon keskelle grillitikun, jotta kakku pysyisi varmasti koossa. Katkaisin tikusta ulos työntyvän, ylimääräisen pätkän pois. Kokoa marjat ja hedelmät vesimelonikakun ympärille. Minä leikkasin kiiveistä kukan muotoisia paloja ja hunajamelonista perhosen muotoisia paloja muottien avulla. Kiinnitin reunapalat puolikkailla coctailtikuilla. 

Ota kookoskermakuorrute jääkaapista. Jos se tuntuu liian jämäkältä, anna sen lämmetä vähän aikaa huoneenlämmössä. Laita vaahtoa tarvittava määrä pursotinpussiin, jossa on pyöreäpäinen tylla. Pursota vaahdosta tupsuja kakun reunoille koristeeksi. Tupsujen päälle voi laittaa marjoja ja hedelmiä sekä syötäviä luononkukkia.

Valmista kookoskermakuorrutetta.


 Olin varannut yhden ylimääräisen vesimelonin, niin tein toisenkin vesimelonikakun kolmikerroksisena.


 Toisen kakun päälle mahtui enemmän kuorrutetta.


 Camillan kakku :) Sai sitä tosin muutkin vieraat syödä!

1-vuotias Camilla, pikku Camu ♥ Vieraspaljous ja saatu huomio vähän ujostutti :)


 Camilla sai syödä kakkunsa pääliosan.


♥ ONNEA rakas pikku Camilla ♥
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti