keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Porkkanakakku intiaanisokerilla


Mies toivoi isänpäivänä porkkanakakkua. En ollut sellaista aiemmin tehnyt, joten oikein mieluinen leipomus :) Alkuperäinen ohje on Leila Lindholmin kirjasta Pala kakkua -ja paljon muuta. Vaihdoin muutamat ainekset. Koristeeksi kävisi hyvin myös mm. mantelirouhe ja/tai valkosuklaarouhe. Kakku oli kivan kostea ja pehmoinen ♥

Porkkanakakku intiaanisokerilla

3 kananmunaa

3 dl intiaanisokeria

3 dl puolikarkeita spelttijauhoja

1/2 tl vaniljajauhetta

2 tl leivinjauhetta

1 1/2 tl ceyloninkanelia

1 tl hienonnettua kardemummaa

ripaus ruususuolaa

1 1/2 dl rypsiöljyä

4 1/2 dl porkkanaraastetta

Vuokaan

voita ja korppujauhoja

 Kuorrutus

60 g pehmeää voita

4 dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

1 pestyn limetin raastettu kuori

100 g maustamatonta tuorejuustoa

Koristeeksi

kookoshiutaleita (värjäsin oranssilla tomuvärillä)

Vatkaa kananmunat ja intiaanisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja kääntele seos munavaahtoon. Sekoita joukkoon öljy ja porkkanaraaste. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, 24 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Paista kakku 150-asteisessa uunissa keskitasolla noin 55 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. 

Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset keskenään sileäksi seokseksi. Levitä kuorrute kakun päälle. Koristele kookoshiutaleilla tai vaikka mantelirouheella.






1 kommentti:

  1. Hei, itse en suosi rypsiöljyä. Osaatko kertoa mikä terveellinen öljy sopisi rypsiöljyn tilalle?

    VastaaPoista