lauantai 18. helmikuuta 2017

Kasivispiirakka rukiisella pohjalla


Tein tällaisen piirakan tyttären 9-vuotissynttäreille viime vuoden lokakuussa. Ohje on Suklaapossulta täältä. Myös rukiisen rahkavoitaikinan ohje on Suklaapossulta. Muunsin täytteiden määrän uunipellille sopivaksi määräksi. Tein  muutenkin pari omaa ratkaisua. Rahkavoitaikinasta jätin suolan pois, koska käytin normaalisuolaista voita ja se tuo tarpeeksi makua.

Kasvispiirakka rukiisella pohjalla

Rukiinen rahkavoitaikina

250 g maitorahkaa

250 g voita

2 dl ruis(sihti)jauhoja

2 dl puolikarkeita spelttijauhoja (ei täysjyvä)

1 tl leivinjauhetta

Sekoita keskenään rahka ja pehmeä voi. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja sekoita/nypi ne sitten rahka-voiseokseen. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista. Älä vaivaa taikinaa. Kääri taikina kelmuun ja anna jähmettyä jääkaapissa 1-2 tuntia.

Kauli taikina kevyesti jauhotetulla alustalla pellinmuotoiseksi levyksi. Nosta levy leivinpaperoidulle uunipellille ja painele taikina sopivaksi ja vähän reunoille. Laita taikina jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Vinkki! Jos taikinaan haluaa saada vielä rukiisemman maun, voi ruisjauhoja laittaa 3 dl ja vaaleita jauhoja 1 dl. Käyttämieni spelttijauhojen tilalla voi käyttää vehnäjauhoja.

Täyte

1 kesäkurpitsa (noin 300 g)

1 pienehkö keltainen paprika (tai punainen)

1 punasipuli

1 pieni keltasipuli

2 valkosipulinkynttä

10 kpl kirsikkatomaatteja

1 tl ruususuolaa

200 g fetajuustoa

2 kananmunaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

4 dl kevytkermaa

2 dl juustoraastetta

Pese ja pilko paprika pieniksi kuutioiksi. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori kesäkurpitsa ja lusikoi siemenosa pois. Pilko pieniksi paloiksi. Pese ja puolita tomaatit. Sekoita kasvikset keskenään ja lisää suola.

Levitä puolet pilkotusta fetajuustosta piirakan pohjan päälle. Levitä päälle kasvisseos ja ripottele niiden päälle loput fetajuustopalat. Sekoita keskenään kananmunat, tuorejuusto, kerma ja juustoraaste. Kaada seos täytteiden päälle tasaisesti. Paista piirakkaa 225-asteisessa uunissa alatasolla noin 35 minuuttia, kunnes piirakka on saanut vähän väriä pintaansa ja täyte on hyytynyt.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti