torstai 6. heinäkuuta 2017

Kasvistäytteiset rieskarullat


Hirmuisen pitkä tauko on ollut blogimaailmassani. Mutta kirjoitin jo syyn taukoon. Laitan sen tänne blogiin ihan piakkoin! ♥

Tein maaliskuussa poikani synttäreille näitä kasvistäytteisiä rieskarullia. Täytteen ohje on Nirson naisen ruokablogista täältä. Näitä voi tehdä vaikka juhlia edeltävänä päivänä valmiiksi jääkaappiin. Rullat saa nopeasti pilkottua ja aseteltua tarjolle :)

Kinkkutäytteisten rullien ohje löytyy täältä.

Kasvistäytteiset rieskarullat

(36-42 kpl)

3 rullarieskalevyä


200 g yrttituorejuustoa

250 g miniluumutomaatteja

1 paprika

1 pussi jääsalaattia

1/2 dl tuoretta basilikaa

30 g pinjansiemeniä

ripaus ruususuolaa

ripaus jauhettua mustapippuria

Levitä rieskalevyille tuorejuustoa, noin 50 g/levy. Pilko miniluumutomaatit (minä poistin siemenkodat niiden nestemäisyyden takia). Pese ja pilko paprika pieniksi kuutioiksi, pese jääsalaatti ja revi se pienemmäksi ja hienonna basilikanlehdet. Yhdistä kulhossa edellämainitut ainekset sekä creme fraiche ja mustapippuri. Sekoita seos tasaiseksi ja levitä se rieskalevyille. Täytettä ei kannata levittää ihan reunoihin saakka, jotta täytettä ei pursua ulos rullatessa. 

Rullaa rieskalevyt pitkältä sivulta napakoiksi rulliksi. Kääri rullat tuorekelmuun ja anna olla jääkaapissa noin neljä tuntia. Poista kelmu ja leikkaa rulla sopiviksi paloiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti