perjantai 7. heinäkuuta 2017

Kinkkutäytteiset rieskarullat


Tein ensimmäistä kertaa täytettyjä rieskarullia maaliskuussa poikani synttäreille. Täytteen ohjeen löysin Nirson naisen ruokablogista täältä. Tein kinkku- ja kasvistäytteisiä rullia. Näitä voi tehdä vaikka juhlia edeltävänä päivänä valmiiksi jääkaappiin. Rullat saa nopeasti pilkottua ja aseteltua tarjolle :)

Kasvisteäytteisten rullien ohje löytyy täältä.

Kinkkutäytteiset rieskarullat

(36-42 kpl)

3 rullarieskalevyä


200 g ruohosipulituorejuustoa

200 g palvikinkkua (laitoin Kivikylän maalaispalvikinkkua)

1 pieni paprika

1 pussi jääsalaattia

1/2 nippua tuoretta ruohosipulia silputtuna

200 g creme fraichea

ripaus jauhettua mustapippuria

Levitä rieskalevyille tuorejuustoa, noin 50 g/levy. Kuutioi kinkku, pese ja pilko paprika pieniksi kuutioiksi, pese jääsalaatti ja revi se pienemmäksi ja hienonna ruohosipuli. Yhdistä kulhossa edellämainitut ainekset sekä creme fraiche ja mustapippuri. Sekoita seos tasaiseksi ja levitä se rieskalevyille. Täytettä ei kannata levittää ihan reunoihin saakka, jotta täytettä ei pursua ulos rullatessa. 

Rullaa rieskalevyt pitkältä sivulta napakoiksi rulliksi. Kääri rullat tuorekelmuun ja anna olla jääkaapissa noin neljä tuntia. Poista kelmu ja leikkaa rulla sopiviksi paloiksi.


1 kommentti:

  1. Olen tehnyt näitä useasti ja ovat olleet hyviä. Nyt ostin maidotonta "tuorejuustoa". JJa jos teen täytteen paprikaa ja salaattia lukuunottamatta jo nyt ja tulisi tarjolle parinviikon päästä, niin voiko täytteen paprikaa ja salaattia lukuunottamatta pakastaa?

    VastaaPoista