maanantai 8. huhtikuuta 2019

Mokkakakku


Halusin viime kesänä leipoa tyttäreni kanssa jotain helppoa, nopeaa ja uutta. Selasin leivontakirjoja ja huomasin tämän mokkakakun ohjeen Kotilieden iso leivontakirja -kirjassa. Vaihdoin vehnäjauhot vaaleisiin spelttijauhoihin ja sokerin intiaanisokeriin. Jos haluaa laittaa tavallista sokeria, tulee sitä tässä ohjeessa saman verran eli 2 dl.

Mokkakakku

Pohja

100 g pehmeää voita

2 dl intiaanisokeria

2 tl vaniljasokeria

3 kananmunaa

3 dl vaaleita spelttijauhoja (puolikarkeita)

1 tl leivinjauhetta

1 dl tummaa kaakaojauhetta

1 1/2 dl maitoa

Kostutus

Vaniljalla maustettua maitokahvia

Kuorrutus

300 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl kaakaotomusokeria (tai tavallista tomusokeria)

1/2 dl espressoa (laitoin kahvia)

Voitele ja korppujauhota pitkänomainen tai pyöreä kakkuvuoka. Vatkaa keskenään pehmeä voi, intiaanisokeri ja vaniljasokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe. Siivilöi jauhoseos taikinaan ja lisää maito. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 180 °C:ssa uunin keskitasolla noin  30 minuuttia.

Anna kakkupohjan jäähtyä vuoassa. Kumoa kakku ja käännä se oikeinpäin foliopalan päälle. Pistele kakkuun tikulla reikiä. Kostuta kakku maitokahvilla vaikka pullasudilla. Kiedo kakku folioon ja anna maustua  jääkaapissa vähintään 3 tuntia.

Vatkaa tuorejuusto notkeaksi sähkövatkaimella. Lisää kaakaotomusokeri ja espresso/kahvi. Levitä kuorrutus kakun pinnalle.

Uunista tullut kakku.





2 kommenttia:

  1. Olipa ihana huomata, että olet tehnyt uusaloituksen vanhassa tutussa blogissasi tauon jälkeen! Tällaisia ajatuksia minullakin on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulee itsellekin hyvä mieli kun saa laitettua jotain tänne :) Ihan on ollut sinuakin ikävä!

      Poista