maanantai 1. huhtikuuta 2019

Paprika-juustosnacksit


 Leivoin näitä juustoherkkupaloja muistaakseni nuoremman tyttäreni synttäreille viime kesänä. Löysin ohjeen näihin Lunni leipoo-blogista täältä. Nämä oli helpot valmistaa ja maistuivat kaikille :)

Paprika-juustosnacksit

100 g juustoraastetta

180 g voita

2 kananmunan keltuaista

3 dl vaaleita spelttijauhoja (puolikarkeita)

2 tl savustettua paprikajauhetta

1 rkl kylmää vettä (tarvittaessa)

1 kananmunan valkuainen (voiteluun)

Vatkaa pehmeä voi ja huoneenlämpöiset keltuaiset noin minuutin ajan. Kääntele joukkoon juustoraaste ja jauhot. Taikina on tässä vaiheessa kuivahkoa ja tiivistä. Lisää joukkoon vähän jääkylmää vettä, jos taikina ei pysy kasassa. Kumoa taikina leivonta-alustalle ja puristele taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja litistä levyksi. Anna levätä jääkaapissa 30 minuuttia.

Kauli taikina jauhotetulla alustalla noin 1/2 cm paksuksi levyksi. Laikkaa terävällä veitsellä levy salmiakin muotoisiin paloihin. Siirrä palat varovasti leivinpaperoidulle uunipellille. Voitele munanvalkuaisella. Ripottele pinnalle savupaprikajauhetta. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes juustosnacksit ovat saaneet kullankeltaisen värin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti