lauantai 18. huhtikuuta 2020

Kolmen suklaan juustokakku


Tein tämän suklaisen juustokakun noin 2,5 vuotta sitten. Löysin ohjeen Suklaapossun blogista täältä. Tuota suklaaganache-ohjetta olen käyttänyt monesti myöhemminkin täytekakkujenkin pinnalla. Takuuvarma ja sopivan kokoinen ohje! Itse tein tämän 24 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan.

Kolmen suklaan juustokakku

Pohja

150 g Digestive-keksejä

60 g valkosuklaata

2 rkl maitoa

Murskaa keksit tehosekoittimessa tai kaulimella hienoksi. Sekoita joukkoon maito. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa puoliteholla. Sekoita suklaasula keksimurun joukkoon hyvin.

Aseta reunavuoka tai 24 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan reuna tarjoilualustan päälle. Laita sisäreunoille reunakalvot. Levitä keksiseos pohjalle ja tasoita pinta kevyesti. Laita alusta jääkaappiin täytteiden teon ajaksi.

Täyteainekset

5 dl vispikermaa

2,5 dl kuohukermaa

600 g maustamatonta tuorejuustoa

125 g tummaa suklaata

150 g maitosuklaata

175 g valkosuklaata

Vatkaa vispikerma ja kuohukerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon notkistettu tuorejuusto. Jaa vaahto kolmeen kulhoon. Pilko ja sulata tumma suklaa,  maitosuklaa ja valkosuklaa eri kulhoissa ja anna niiden vähän jäähtyä.

Vatkaa ensin käsivatkaimella valkosuklaa yhteen kerma-tuorejuustoseoksen joukkoon. Vatkaa sitten samoja vatkaimia käyttäen maitosuklaa toisen vaahdon joukkoon ja lopuski vatkaa tumma suklaasula kolmanteen vaahtoon.

Lusikoi keksipohjan päälle vuokaan ensin tumma suklaavaahto ja tasoita pinta. Lusikoi maitosuklaavaahto tumman suklaavaahdon päälle. Tasoita pinta. Lusikoi päällimmäiseksi valkosuklaavaahto ja tasoita pinta. Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään  muutamaksi tunniksi.

Kun kakku on hyytynyt, poista vuoan reunaosa/reunavuoka sekä reunakalvot. Jos reuna on röpelöinen, voi sen vetää sileäksi palettiveitsellä tai muulla sileäreunaisella veitsellä.

Kuorrutus

100 g tummaa suklaata

0,9 dl kuohukermaa

1 rkl vaaleaa siirappia (tai glukoosisiirappia)

Pilko suklaa kulhoon ja kaada sekaan kuohukerma. Sulata seos mikrossa puoliteholla tai vesihauteessa. Kun suklaa on sulanut kokonaan kerman joukkoon, lisää glukoosisiirappi ja sekoita. Anna seoksen jäähtyä hetki ennen kakun päälle kaatamista, jolloin se on edelleen juoksevaa mutta kuitenkin vähän paksuuntunut. Levitä kuorrute kakun päälle ja anna valua reunoilta alas. Laita kakku jääkaappiin, jotta kuorrutus jähmettyy sopivaksi koristelua varten.

Koristelu

Fasupaloja

kultaisia sokerihelmiä

Kakun voi koristella miten haluaa. Itse koristelin nyt pilkotuilla Fasupaloilla ja sokerihelmillä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti