sunnuntai 15. elokuuta 2021

Suklaa-vadelmakakku 6-vuotiaalle

 

Vietettiin heinäkuun lopulla kuopuksemme 6-vuotissynttäreitä. Ajan puutteen takia en ehtinyt tehdä kovin monimutkaista kakkua. Kysyin Camillalta täytetoiveet. Orvokit poimin etuterassilta :)

Suklaa-vadelma -täytekakku

Pohja

3 × tämä tumma kääretorttupohja suoraan vuokaan tehtynä

2 kananmunaa

3/4 dl intiaanisokeria

1/2 dl ohratärkkelystä

1/2 dl vaaleita spelttijauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

1 rkl tummaa kaakaojauhetta

Pohja vetäytyy hieman uunistaoton jälkeen. Siksi se kannattaa paistaa noin 1 cm isommassa vuoassa verrattuna varsinaisen kakun kokoon. Käytä tässä kakussa pohjan paistamiseen joko 28 cm halkaisijaltaan olevaa irtopohjavuokaa tai säädettävää reunavuokaa. Säädä reunavuoka halkaisijaltaan noin 1 cm isommaksi kuin 26 cm kokoinen vuoka. Aseta vuoka leivinpaperin päälle pellille (irtopohjavuoan sisään voi leikata sopivan palan). Vuoan reunoille voi halutessaan laittaa leivinpaperisuikaleet (ne kiinnittyvät hyvin kun reunaosaan sipaisee voita).

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään ohratärkkelys, jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Siivilöi seos vaahdon joukkoon varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 6 minuuttia. Irrota mahdolliset reunasuikaleet ja kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota pohjassa kiinni ollut leivinpaperi. Anna pohjan jäähtyä.
 
Kostutus

1 1/2 dl maitoa

1/2 rkl intiaanisokeria


Sekoita maito ja intiaanisokeri keskenään. Säilytä liemi jääkaapissa aina kun et tarvitse sitä. Kostuta pohjalevy intiaanisokerimaidolla.

Suklaatäyte

1/2 dl vadelmahilloa



120 g maitosuklaata

2 1/2 dl vispikermaa

2 rkl tomusokeria

100 g vaniljatuorejuustoa

Levitä kostutetun pohjan päälle vadelmahilloa. Sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla lämmöllä mikrossa välillä sekoitellen. Anna suklaasulan jäähtyä haaleaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi lisäten vatkauksen loppuvaiheessa tomusokeri. Vatkaa pienellä teholla joukkoon  vaniljatuorejuusto. Nosta vähän (kauhallinen/kaksi kukkuraista ruokalusikallista) vaahtoa suklaasulan joukkoon ja kääntele se tasaiseksi. Lisää sitten suklaasula lopun vaahdon joukkoon ja kääntele kunnes seos on tasaista. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Nosta täytteen päälle keskimmäinen pohjalevy ja kostuta se. Laita vuoka jääkaappiin vadelma-vaniljatäytteen teon ajaksi.

Vadelmatäyte


1/2 dl vadelmahilloa


200 g vadelmia (tuoreena tai pakasteena)

2 dl vispikermaa

100 g mascarponejuustoa

2 rkl vaniljakreemijauhetta

1-2 rkl tomusokeria maun mukaan



100 g pakastevadelmia

Levitä keskimmäisen pohjan päälle vadelmahillo. Soseuta vadelmat (jos käytät pakastevadelmia, anna niiden sulaa ensin ja soseuta sitten liemineen päivineen). Vatkaa kerma vaahdoksi lisäten vaniljakreemijauhe hiljalleen joukkoon vatkauksen lppuvaiheessa. Vatkaa hiljaisella teholla joukkoon vaniljarahka ja tomusokeri. Kääntele vadelmasose täytevaahdon joukkoon.

Levitä vadelmatäyte kakkupohjan päälle. Upota jäiset vadelmat täytteeseen melko tiheästi (laita pakastevadelmat suoraan pakkasesta, jotta ne eivät sotke täytettä). Aseta päälle viimeinen kakkupohjalevy ja kostuta se. Laita kakun päälle tuorekelmua tai foliota ja anna hyytyä jääkaapissa noin 4 tuntia tai yön yli.

Suklaakuorrute

100 g maitosuklaata

2 1/2 dl vispikermaa

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

3 rkl tomusokeria

100 g mascarponejuustoa

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa puoliteholla välillä sekoitellen. Anna suklaasulan hieman jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vatkauksen loppuvaiheessa kaakaojauhe ja kaakaotomusokeri sekä mascarponejuusto. Nosta ensin pieni määrä vaahtoa suklaasulan joukkoon ja kääntele se tasaiseksi. Lisää suklaavaahto loppuun kervavaahtoseokseen ja kääntele tasaiseksi. 
 
Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille ohuehkoksi kerrokseksi. Tein haarukalla kuvioita pintaan.

Koristelu
 
vadelmia
 
mustikoita
 
Pätkis-patukoita pätkittynä
 
orvokkeja tai muita syötäviä kukkia
 
Asettele koristeet haluamallasi tavalla kakun päälle.
 

 
Kuorrutettu kakku ja haarukalla tehty kuviointi.
 





 
Iloinen synttärisankari ♥


♥ ♥ ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti