Tein lumikuusi-kuppikakkuja varten
mantelimassan ja loppu massa oli vielä jääkaapissa. Selasin reseptejä ja
löysinkin juuri sopivan. Sain käytettyä siihen koko lopun
mantelimassan. Resepti oli muutenkin minun mieleeni ja aion tehdä tätä
joskus toistekin. Resepti on Pirkka-lehdestä 3/2006.
Täältä löytyy mantelimassan ohje, jos sen haluaa tehdä itse. Kaupasta valmiina ostettukin käy kyllä.
Mantelinen marjapiiras
Pohja
150 g mantelimassaa
100 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
Sekoita
mantelimassa, margariini, vehnäjauhot ja leivinjauhe monitoimikoneessa.
Lisää lopuksi kananmuna ja sekoita taikina tasaiseksi.
Taputtele ja
levitä taikina halkaisijaltaan noin 30 cm olevan piirakkavuoan pohjalle
ja reunoille. Jätä taikinaa pohjaosaan paksuhkosti ja levitä sitä
reunoille vähän ohuemmalti (minä laitoin reunoille vähän turhan paksun
kerroksen taikinaa). Laita piirakkavuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun
valmistat täytteen.
Täyte
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 tlk (250 g) maitorahkaa (laitoin nyt 250 g vaniljajogurttia ja 1 rkl vaniljakreemijauhetta)
1 dl (noin 50 g) mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
200 g pakastevadelmia
200 g pakastemustikoita
1 sitruunan tai limetin raastettu kuori (en nyt laittanut)
Vatkaa munat
ja sokeri vaahdoksi. Sekoita muna-sokerivaahtoon rahka ja mantelijauhe,
joihin on sekoitettu leivinjauhe. (Minä sekoitin vaniljajogurttiin
vaniljakreemijauheen ja sekoitin sen sitten muna-sokerivaahtoon). Mausta
sitruunan tai limetin raastetulla kuorella. Lisää lopuksi
pakastemarjat.
Pistele
haarukalla pohjaan reikiä ja paista pohjaa 175-asteisen uunin alatasolla
noin 10 minuuttia. Kaada täyte esipaistetulle piirakkapohjalle ja jatka
paistamista vielä noin 35 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä vaikka
vaniljajäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti