Hedelmäsalaatti sopii hyvin kevääseen, koska
se on keväisen raikasta! Sen voi koota hedelmistä, joista tykkää. Nyt
tein vähän eksoottisemman version. Hedelmäsalaatti on hyvää
sellaisenaan, mutta sen voi myös maustaa sitruunaisen makealla liemellä.
Jos salaatissa on paljon sokeriliemessä olleita säilykehedelmiä, voi
liemi olla turha. Maustetut kermat ja rahkat sopisivat hyvin
lisukkeeksi. Meloneista saisi kivoja paloja palloraudalla.
Hedelmäsalaatti
säilykepersikoita (230 g ilman lientä)
säilykepapaijaa (vajaa purkki)
2 banaania
tummia viinirypäleitä (1/2 rasiaa)
cantaloupemelonia (puolikas)
Liemi
1 dl vettä
1/2 dl sokeria
1 rkl sitruunamehua
Pilko hedelmät vatiin. Kiehauta kattilassa
vesi ja sokeri. Anna liemen jäähtyä ja mausta se sitten sitruunamehulla.
Kaada liemi hedelmien päälle ja anna salaatin maustua jääkaapissa 1/2
h.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti