Minulle tuli hyvä tilaisuus kokeilla
tällaista "erityiskakkua". Vähän oli aluksi vaikea löytää sopivia
tuotteita, koska monissa maidottomissa kermoissa on kauraa. Lisäksi yksi
muuten sopiva kerma (riisikerma) ei soveltunut vatkaamiseen. Lopulta
löytyi hyvä kerma, joka vaahtoutui todella hyvin ja oli hyvän
makuistakin. Täysin maidotonta suklaatakin haeskelin, mutta löytyihän
sekin sitten. Suklaa toimi tässä kakussa hyydyttäjänä, joten liivatteita
tai muita hyydytteitä ei tarvittu. Meinasin korvata osan kermasta
vaniljanmakuisella soijajogurtilla, mutta se sisälsi sitruunaesanssia,
joten jätin sen pois. Sitrustuotteita kun piti myös välttää.
Tarkoitus oli ensin laittaa pinnalle
suklaamurua ja jotakin marjaa tai hedelmää raikastamaan. Suklaata
kuitenkin jäi yli vain 10 g, joten päätin sulattaa sen. Marjoja tai
hedelmiä en ehtinyt hankkimaan ja olihan kakku noin helpompi
kuljettaakin.
Löysin ohjeen Kinuskikissalta täältä.
Muutin vain joitakin tuotteita ja määriä. Olin kakun makuun oikein
tyytyväinen, suklaan suuri ystävä kun olen. Keksipohjaan taas en ollut
täysin tyytyväinen. Margariinisulaa tuntui olevan puolet liikaa
keksimurumäärään verrattuna ja pohjasta tuli aika ohut. Laitan tähän
ohjeeseen sellaisen määrän, mikä voisi olla sopivampi. Voi olla, että
Digestive-keksit ja käyttämäni kolakeksit ovat sen verran erilaisia
koostumukseltaan, että margariinin määrän tarvittavuuskin on erilainen.
Vaniljanmakuista soijajogurttia (jota en nyt käyttänyt) ja Natumi soijakermaa.
Suklaahyydykekakku
Pohja
300 g (tai sitten hieman vähemmän) Semper gluteenittomia, vaniljan makuisia kolakeksejä
75 g maidotonta Keiju-rasiamargariinia 70 %
1/4 dl intiaanisokeria
Vuoraa 24 cm halkaisijaltaan olevan
irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Reunat voi myös vuorata
leivinpaperilla tai reunakalvolla, niin vuoan reuna on helppo irrottaa
(minä unohdin, mutte ohuen veitsen avulla kakku irtosi hyvin).
Murenna keksit monitoimikoneessa tai
kaulimella pussin päältä. Sulata margariini kattilassa ja sekoita
keksimurut ja intiaanisokeri joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle.
Täyte
6 dl Natumi creSoy -kermaa
(tai 4 dl soijakermaa ja 2 dl vaniljanmakuista Alpro Soya-soijajogurttia)
1 1/2 dl intiaanisokeria (tavallinenkin sokeri käy)
350 g Dammenberg Tumma Maya Exotic-suklaata (pähkinätön, gluteeniton, kananmunaton, maidoton)
Koristelu
10 g Dammenberg Tumma Maya Exotic-suklaata
(suklaata voi myös laittaa enemmän ja rouhia sitä pinnalle)
(tuoreet marjat tai hedelmät käyvät hyvin koristeluun)
Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle. Tasoita reuna lastalla tai palettiveitsellä ja koristele kakku.
♥
Kuvat on otettu ennen kuljetusta, joten kakku on vielä vuoan pohjan päällä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti