Tämän tein muutama viikko sitten. Ohje on
Ulla Svenskin Lempileivonnaiset-kirjasta. Ihan hyvin toimi yhdessä
mustaherukka ja vanilja. Huomasinpa vaan juuri ohjetta kirjoittaessani,
että laitoin mustaherukat ja vaniljatäytteen väärin päin. Eli
mustaherukat pitäisi olla pinnalla. Mutta meni se näinkin :D
Ullan ohjeessa on käytetty gluteenittomia jauhoja, mutta käytin tässä vehnäjauhoja. Sain vanhan blogin puolella muutamia kommentteja siitä, että gluteenittomilla jauhoilla piirakka ei ollut oikein onnistunut. Taikina ei pysynyt kunnolla kasassa. Vehnäjauhoilla tehtäessä ei ollut tuota ongelmaa. Toissakesänä testasin vihdoin itsekin gluteenittomia jauhoja tässä piirakassa ja olihan siinä eroa. Taikina levisi keskustaan päin. Piirakka pysyi itsellä kuitenkin kasassa.
Tässä linkki piirakkaan, jossa olen testannut gluteenittomia jauhoja.
Ullan ohjeessa on käytetty gluteenittomia jauhoja, mutta käytin tässä vehnäjauhoja. Sain vanhan blogin puolella muutamia kommentteja siitä, että gluteenittomilla jauhoilla piirakka ei ollut oikein onnistunut. Taikina ei pysynyt kunnolla kasassa. Vehnäjauhoilla tehtäessä ei ollut tuota ongelmaa. Toissakesänä testasin vihdoin itsekin gluteenittomia jauhoja tässä piirakassa ja olihan siinä eroa. Taikina levisi keskustaan päin. Piirakka pysyi itsellä kuitenkin kasassa.
Tässä linkki piirakkaan, jossa olen testannut gluteenittomia jauhoja.
Mustaherukka-vaniljapiiras
Pohja
150 g margariinia
1 dl sokeria
1 dl mantelijauhetta
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta (laitoin 1 1/2 tl)
Vaahdota rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää
keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon. Painele taikina noin 24 cm
halkaisijaltaan olevan piirasvuoan pohjalle ja reunoille (käytin
irtopohjavuokaa). Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa keskitasolla
noin 5 minuuttia.
Täyte
5 dl maitoa
2 dl vaniljakreemijauhetta
200 g mustaherukoita
Vispaa maito ja vaniljakreemijauhe sekaisin
ja anna saostua hetki. Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele pinnalle
mustaherukat. Jos käytät pakastemarjoja, anna niiden sulaa ensin ja
valuta neste pois. Paista piirakka 175-asteisessa uunissa alatasolla
noin 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti