perjantai 14. syyskuuta 2012

Mausteinen kanakeitto


Löysin monta hyvää reseptiä Kodin kuvalehdestä nro 17. Tämä resepti on myös sieltä.

Mausteinen kanakeitto
 
6 annosta

2-3 rkl voita tai öljyä (laitoin rypsiöljyä)
 
3 broilerin rintafileetä tai 400 g broilerisuikaleita
 
1 sipuli
 
2 valkosipulinkynttä
 
1 rkl harissa- tai currytahnaa
 
1 1/2 l kanalientä (laitoin 2 kpl kanaliemikuutioita 1,5 litraan vettä)
 
2 rkl makeaa chilikastiketta
 
2 tlk (á 400 g) tomaattimurskaa
 
1 tlk (400 g) chilimaustettua tomaattimurskaa
 
(1/2 - 1 dl täysjyväriisiä) (laitoin 1 dl)
 
1 tlk (400 g) kikherneitä
 
suolaa ja mustapippuria maun mukaan (en lisännyt)
 
1 rkl fariinisokeria

Lisäksi

6 sitruunalohkoa (jätin nyt pois)

Ruskista broilerit kuumalla pannulla. Nosta pois pannulta ja leikkaa rintafileet ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota ne öljytyllä pannulla pienellä lämmöllä. Lisää harissa- tai currytahna ja kuumenna vielä pari minuuttia. Kiehauta kattilassa kanaliemi ja lisää sinne sipuli-valkosipuliseos, tomaattimurskat ja makea chilikastike. Kiehauta ja lisää riisi halutessasi sekä broileriviipaleet ja huuhdellut ja valutetut kikherneet. Kypsennä hiljalleen kannen alla 20-30 minuuttia. MMausta lopuksi suolalla ja pippurilla. Pyöristä maku fariinisokerilla.

Kun keitto on lautasella, purista sitruunaa jokaiseen annokseen. Laitoin viereen myös persiljaa anoppini pihamaalta. Lapseni tykkäävät popsia parsaa paljon sellaisenaan :)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti