Löysin monta hyvää reseptiä Kodin kuvalehdestä nro 17. Tämä resepti on myös sieltä.
Mausteinen kanakeitto
6 annosta
2-3 rkl voita tai öljyä (laitoin rypsiöljyä)
3 broilerin rintafileetä tai 400 g broilerisuikaleita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl harissa- tai currytahnaa
1 1/2 l kanalientä (laitoin 2 kpl kanaliemikuutioita 1,5 litraan vettä)
2 rkl makeaa chilikastiketta
2 tlk (á 400 g) tomaattimurskaa
1 tlk (400 g) chilimaustettua tomaattimurskaa
(1/2 - 1 dl täysjyväriisiä) (laitoin 1 dl)
1 tlk (400 g) kikherneitä
suolaa ja mustapippuria maun mukaan (en lisännyt)
1 rkl fariinisokeria
Lisäksi
6 sitruunalohkoa (jätin nyt pois)
Ruskista broilerit kuumalla pannulla. Nosta
pois pannulta ja leikkaa rintafileet ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja
silppua sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota ne öljytyllä pannulla
pienellä lämmöllä. Lisää harissa- tai currytahna ja kuumenna vielä pari
minuuttia. Kiehauta kattilassa kanaliemi ja lisää sinne
sipuli-valkosipuliseos, tomaattimurskat ja makea chilikastike. Kiehauta
ja lisää riisi halutessasi sekä broileriviipaleet ja huuhdellut ja
valutetut kikherneet. Kypsennä hiljalleen kannen alla 20-30 minuuttia.
MMausta lopuksi suolalla ja pippurilla. Pyöristä maku fariinisokerilla.
Kun keitto on lautasella, purista sitruunaa
jokaiseen annokseen. Laitoin viereen myös persiljaa anoppini pihamaalta.
Lapseni tykkäävät popsia parsaa paljon sellaisenaan :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti