Täältä löytyy aiemmin tekemäni suklaahyydykekakku, jossa oli keksipohja. Se versio on gluteenittomuuden ja maidottomuuden lisäksi kananmunaton + kauraton.
Tässä kakussa käyttämäni Dammenbergin tumma suklaa on täysin maidotonta eli siinä ei ole edes jäämiä maidosta valmistumisvaiheessa (kuten esim. Brunbergin suklaassa voi mahdollisesti jäämiä olla). Suklaa toimi tässä kakussa hyydyttäjänä, joten liivatteita tai muita hyydytteitä ei tarvittu.
♥ ♥ ♥
Haaste on nyt päättynyt, pisteet ja kommentit annettu! Oma kakkuni ylsi nipinnapin neljännelle sijalle, kiitos siitä pisteiden antajille! Kiitos myös kommenteista! Yhteen kommenttiin viitaten, en ollut tehnyt kömmähdystä 'munaton vaihtoehto'- vinkissäni, vaan tarkoitin sen niin kuin olin haasteleipomuksen alle kirjoittanut. Aelitän asian tarkemmin tuolla foorumin maaliskuun höpinöissä :) Ja itsekin käyttäisin mielelläni vähemmän prosessoituja tuotteita, mutta olen leiponut tosi vähän erityisruokavalioleivonnaisia ja etenkin maidottomia ja minulla on kokemusta vain tuosta vispautuvasta soijakermasta. Haasteleipomuksista löytyi onneksi monia vinkkejä, millä senkin voi korvata, kuten vaikka kookoskermalla! Se on aina hauskaa, kun oppii uutta noista haasteista!
Kaikki haasteen pisteet ja kommentit löytyvät kunkin haasteleipomuksen lopusta täältä. Valiolta saamani palkinto näkyy täällä :)
Mustikkainen suklaahyydykekakku
Pohja
2 kananmunaa
1 dl intiaanisokeria
3/4 dl perunatärkkelystä
½ tl leivinjauhetta
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
Vuoraa 24 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Reunat voi myös vuorata leivinpaperilla tai reunakalvolla, niin vuoan reuna on myöhemmin helppo irrottaa. Pohja vetäytyy ja vähän kutistuu jäähtyessään ja nyt se on juuri sopiva tämänkokoiseen vuokaan. Aseta pohjalevy irtopohjavuoan pohjalle. Kakun voi myös koota pyöreän reunavuoan sisälle, suoraan tarjoilualustalle.
Kostutus
3/4 dl Alpro Original Soijajuomaa
2 tl intiaanisokeria
Täyte
6 dl Alpro Vispi, vispautuvaa soijavalmistetta
2 dl intiaanisokeria
350 g Dammenberg Tumma Maya Exotic-suklaata (pähkinätön, gluteeniton, kananmunaton, maidoton)
100 g pensasmustikoita (tuoreena tai pakasteena saatavuuden mukaan)
Vatkaa jääkaappikylmä kerma kuohkeaksi
vaahdoksi. Sekoita joukkoon siivilöity intiaanisokeri. Sulata suklaa
vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.
Sekoita suklaasula tasaisesti vaahdon joukkoon. Kaada noin reilu puolet
täytteestä vuokaan pohjan päälle. Upota täytteeseen vieri viereen
pensasmustikoita. Levitä loppu täyte päälle ja tasoita pinta. Anna
kakun hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia tai seuraavaan päivään.
Irrota kakku vuoasta ja siirrä
tarjoilualustalle (ellet koonnut kakkua reunavuokaan). Tasoita reuna
lastalla tai palettiveitsellä.
Pursotukset
1 1/2 dl Alpro Vispiä
2 tl intiaanisokeria
Koristelu
20 g Dammenberg Tumma Maya Exotic-suklaata
pensasmustikoita (nyt ei ollut tarjolla kuin pakasteena)
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa
miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Tipauta suklaasulaa lusikalla
(tai pursota pienestä pursotinpussista) reunakalvolle/leivinpaperille
pienehköiksi nokareiksi. Vedä pikkulusikalla nokaretta ylöspäin, jolloin
suklaasta muodostuu pitkulainen, ohut koriste. Anna koristeiden
jähmettyä jääkaapissa ja irrota ne kalvosta/paperista. Paina
suklaakoristeet pystyyn kakun reunaosaan. Asettele lopuksi
pensasmustikoita kakun päälle koristeeksi.
Alpro Vispiä ja Dammenbergin tummaa suklaata.
Valmis kakku.
Pala mustikkaisen suklaista kakkua!
Samettisen pehmoista täytettä.
5 + 5 + 4 = 14 pistettä
- hienonäköinenkakku, mutta itse en ole hulluna mustikkasuklaa liitostä
- mmm...tuohon kun saisi hampaat upottaa...
- tämä kakku vaikuttaa taivaalliselta! Menee ehdottomasti testiin! Nam! Hienot koristeet myös.
- Teknisesti erittäin onnistunut kakku. Tekstiin taisi kiivetä kömmähdys, sillä gluteenittomuus+kaurattomuus kekseissä ei tee pohjasta kananmunatonta. Luulen kyllä, että kirjoittaja oli aikeissa kirjoittaa kananmunaton, mutta kesken kaiken iski aivopieru. Niitä käy kaikille joskus.
Mustikka ja suklaa on tosi hyvä yhdistelmä. Tykkäsin myös reunojen suklaakoristeluista kovasti.
- Oikein kaunis ja herkullisen oloinen kakku, mutta en mielelläni anna soijatuotteiden vuoksi pisteitä. Liikaa lisäaineita omaan makuuni:(
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti