torstai 4. helmikuuta 2016

Raparperivispipuuro


Löysin kauniinnäköisen raparperivispipuuron Suolaa & hunajaa -blogista täältä. Oli pakko kokeilla. Vaihdoin vaan sokerin intiaanisokeriin ja lisäsin hieman veden määrää. Tuohon yllämainitsemani blogin puuroon on käytetty nuoria, punaisia ja ohuita raparperinvarsia, jolloin väri on kauniin vaaleanpunainen. Tässä puuroversiossa väri on kullanruskea intiaanisokerin takia. Joka tapauksessa puuroon käyvät ihan kaikenlaiset raparperit!

Jos haluaa käyttää tavallista kidesokeria, tulee sitä laittaa vain 3/4 dl!

Raparperivispipuuro

noin 3 dl pilkottua raparperia

7 dl vettä

1 1/2 dl intiaanisokeria

1 dl mannaryynejä

Laita kattilaan raparperit, intiaanisokeri ja pari desiä vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin viisi minuuttia, jotta raparperi pehmenee. Lisää loput vedestä ja kuumenna kiehuvaksi. Vatkaa sekaan mannaryynit. Keitä noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä tai kunnes puuro on kypsää ja raparperi pehmennyt huomaamattomaksi puuron joukkoon.

Anna puuron jäähtyä kylmäksi kattilassaan tiskialtaaseen lasketussa kylmässä vedessä. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti