Tällaisen Ninjago-kakun tein Romeo-poikamme 5-vuotissynttäreille 2,5 vuotta sitten. Romeo halusi Kain kuvan kakun päälle. Täytteiksi Romeo toivoi suklaata ja vadelmaa. Täällä tarkemmin kakkukuvan teosta.
Suklaa-vadelmatäytekakku
Pohjat:
2 × vaalea kääretorttupohja, ohje löytyy täältä
1 × tumma kääretorttupohja
4 kananmunaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta
2 × vaalea kääretorttupohja, ohje löytyy täältä
1 × tumma kääretorttupohja
4 kananmunaa
2 dl intiaanisokeria
1 dl ohratärkkelystä
1 dl puolikarkeita spelttijauhoja (ei täysjyvä)
1 1/2 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja intiaanisokeri
paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään ohratärkkelys, jauhot
ja leivinjauhe ja siivilöi ne muna-intiaanisokerivaahtoon
varovasti käännellen. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille.
Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla 5-6 minuuttia. Aseta
leivinpaperi pöydälle ja sirottele sen päälle intiaanisokeria. Kumoa
uunista tullut kääretorttupohja intiaanisokeroidulle leivinpaperille. Irrota
sitten kääretorttupohjasta siinä kiinni ollut leivinpaperi. Anna levyn jäähtyä.
Leikkaa kaikista kolmesta levystä samankokoiset neliönmuotoiset levyt. Aseta tumma kääretorttulevy tarjoilualustalle. Minulla oli alustana uunipelti, jonka olin kääntänyt nurinpäin ja peittänyt sen foliolla. Käytin täyttämisessä tukena säädettävää reunavuokaa.
Kostutus
1 3/4 dl maitoa
1/2 rkl intiaanisokeria
Sekoita
maito ja intiaanisokeri keskenään. Säilytä liemi jääkaapissa aina kun
et tarvitse sitä. Aseta joko irtopohjavuoan reunaosa tai säädettävä
reunavuoka tarjoilualustalle. Nosta kakkupohjan pohjaosa vuokaan.
Kostuta se
intiaanisokerimaidolla. Levitä päälle vadelmahillo.
Suklaatäyte
3/4 dl vadelmahilloa
♥
200 g maitosuklaata
4 1/2 dl vispikermaa
3/4 dl kaakaotomusokeria
200 g vaniljatuorejuustoa
Sulata
suklaa vesihauteessa tai miedolla lämmöllä mikrossa välillä
sekoitellen. Anna suklaasulan jäähtyä haaleaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi
lisäten vatkauksen loppuvaiheessa kaakaotomusokeri ja vaniljajauhe.
Vatkaa pienellä teholla joukkoon
vaniljatuorejuusto. Sekoita suklaasula täytteeseen. Kaada täyte vuokaan
ja tasoita
pinta. Nosta täytteen päälle keskimmäinen
pohjalevy, kostuta se ja levitä päälle vadelmahillo. Laita vuoka jääkaappiin vadelma-vaniljatäytteen teon ajaksi.
Vadelma-vaniljatäyte
1/2 dl vadelmahilloa
♥
200 g vadelmia (tuoreena tai sulatettuna pakkasesta)
2 1/2 dl vispikermaa
100 g vaniljarahkaa
1 rkl tomusokeria
2 rkl vaniljakreemijauhetta
Soseuta vadelmat (jos käytät pakastevadelmia, anna niiden sulaa ensin
ja
soseuta sitten liemineen päivineen). Vatkaa kerma vaahdoksi lisäten
vaniljakreemijauhe hiljalleen joukkoon vatkauksen lppuvaiheessa. Vatkaa
hiljaisella teholla joukkoon vaniljarahka ja tomusokeri. Kääntele
vadelmasose täytevaahdon joukkoon.
Levitä vadelma-vaniljatäyte kakkupohjan päälle. Upota jäiset vadelmat
täytteeseen melko tiheästi (laita pakastevadelmat suoraan pakkasesta,
jotta ne eivät sotke täytettä). Aseta päälle viimeinen kakkupohjalevy
ja kostuta se. Laita kakun päälle tuorekelmua tai foliota ja anna hyytyä
jääkaapissa noin 4 tuntia tai yön yli.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Vispaa joukkoon kaakaojauhe ja kaakaotomusokeri. Levitä vaahto kakun pinnalle sileästi.
Suklaakreemi
175 g tummaa suklaata
225 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
1 rkl kevytmaitoa huoneenlämpöisenä
1 tl vaniljasokeria
250 g tomusokeria
Siivilöi tomusokeri valmiiksi erilliseen kulhoon. Sulata suklaa joko
mikrossa miedolla lämmöllä tai vesihauteessa. Anna suklaan hieman
jäähtyä. Vatkaa voi, maito, vaniljasokeri sekä tomusokeri tasaiseksi suuressa kulhossa. Lisää sulatettu
suklaa ja vatkaa, kunnes seos on paksua ja kermaista. Mitä enemmän
vatkaat, sitä paksumpaa ja kiinteämpää kreemistä tulee.
Levitä kreemi kakun reunoihin ohuehkoksi kerrokseksi. Laita kakku jääkaappiin.
Pintakerma
2 1/2 dl Flora Vispiä
3 tl tummaa kaakaojauhetta
2 1/2 rkl kaakaotomusokeria
Vatkaa kerma vaahdoksi. Vispaa joukkoon kaakaojauhe ja kaakaotomusokeri. Levitä vaahto kakun pinnalle sileästi.
Pursotukset
2 1/2 dl Flora Vispiä
1/2 rkl vaniljakreemijauhetta
2 tl tomusokeria
Vaahdota kerma lisäten vaahdotuksen aikana hiljalleen vaniljakreemijauhe ja tomusokeri joukkoon. Lusikoi vaahto pursotinpussiin, jossa on pyöreäpäinen tylla. Pursota kakun pinnalle haluamallasi tavalla kuvioita.
Aseta kakun päälle Ninjago-kakkukuva.
R niinkuin Romeo :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti