Tässä on oma versioni ohjeesta ja ohje on siis tässä kaksinkertaisena. Tästä ohjeesta tulee n. 3 leipää. Itse tein kolmessa erikokoisessa leipävuoassa.
Pähkinäleipä
6 dl vettä
n. 13 dl hiivaleipäjauhoja
2 1/2 dl kaurahiutaleita
2 1/2 dl kauraleseitä
2 ps (á 11g) kuivahiivaa
vajaa 3 tl ruususuolaa
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl seesamiöljyä (käytän usein leivässä)
1 1/2 dl vaaleaa siirappia
4 dl pieneksi rouhittuja pähkinöitä, laitoin nyt 2 dl pinjansiemeniä ja 2 dl cashewpähkinöitä
Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi ja 
kaada isoon kulhoon. Sekoita kuivahiiva kahteen desilitraan jauhoja ja 
sekoita seos vispilällä veteen. Lisää sinne kaurahiutaleet, leseet, 
suola, pähkinä/- ja siemenrouheet ja sekoita. Lisää öljyt ja siirappi. 
Lisää vähitellen loput jauhot kädellä sekoittaen. Lisää jauhoja 
tarvittaessa. Alusta taikinaa kunnes taikina alkaa irrota kulhon 
reunoista ja käsistä (n. 10 min.) Anna taikinan levätä 10 minuuttia. 
Voitele leipävuoat.Jaa taikina leipävuokiin ja taputtele tasaiseksi. 
Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa 40 min. Viiltele leipien 
pintaan veitsellä muutama viilto. Paista 175-asteisessa uunissa 40-50 
minuuttia uunista riippuen (itselläni oli n. 40 min.). Minä tykkään 
pehmeäkuorisesta leivästä, joten irrotan aina uunista tulleet leivät 
vuoistaan ja laitan liinan alle jäähtymään.
♥
 Tässä vielä leivät uunituoreina illan hämyssä. Tämä leipä on kyllä herkkua! Tytärkin on ihan intona tähän leipään :)
 


 
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti