Bataatista on tullut yksi
lempijuureksistani. Käytän sitä usein ruoanlaitossa. Pian poikani
aloittaa kiinteän ruoan maistelun ja hän saa maistaa ensimmäisenä
bataattia! Tämä keitto käy hyvin alkuruokana, mutta on minulle ainakin kyllin tuhtia pääruoaksikin.
Tämä resepti on Yhteishyvän Ruokamaailma-liitteestä 9/06.
Bataattisosekeitto
700 g bataattia
30 g purjoa (laitoin yhden keskikokoisen porkkanan)
1 l vettä
n. 50 g pehmeää vuohenjuustoa (laitoin n. 50 g maustamatonta tuorejuustoa)
1/2 dl basilikaa (ei ollu, laitoin persiljaa)
1 tl ruususuolaa
Kuori ja
paloittele bataatit. Halkaise, huuhtele ja suikaloin purjo (kuorin ja
paloittelin porkanan). Keitä kasvikset vedessä kypsäksi. Soseuta
kasvikset, vuohenjuusto ja basilika (tuorejuusto ja hienonnettu
persilja) tasaiseksi keitoksi. Mausta suolalla. Tarjoile loppu juusto
nokareina keiton kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti