sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Jauhelihapiirakka


Tein kerran aiemmin tuttuni Halloween/tuparijuhliin tällaisen "homeisen" jauhelihapiirakan. Halusin tehdä sen myös normaalina versiona ja tällä kertaa ihan omiin tarpeisiin. Resepti on Kinuskikissalta täältä.

Jauhelihapiirakka

Pohja

125 g margariinia

3 dl vehnäjauhoja

1/2 dl vettä

Nypi margariini ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle (käytin n. 26 cm halkaisijaltaan olevaa irtopohjavuokaa.

Täyte

1 paprika (laitoin nyt keltaisen)

1 pieni sipuli

300 g jauhelihaa
 
1 valkosipulinkynsi (jätin nyt pois)

2 tl sinappia (esim. Dijon)

1/2 tl mustapippuria

1 tl aromisuolaa

1 tl pizzamaustetta

Pese paprika ja leikkaa se suikaleiksi/pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Paista jauheliha lähes kypsäksi ja lisää joukkoon paprikasuikaleet/palat ja sipulisilppu. Kypsennä sen aikaa, kun lisäät mausteet eli murskatun valkosipulinkynnen, sinapin, mustapippurin, aromisuolan ja pizzamausteen. Levitä seos taikinapohjan päälle.

Päälle

200 g ruohosipulituorejuustoa

1/2 dl maitoa

1 kananmuna

2 dl juustoraastetta

Sekoita kulhossa tuorejuusto, maito, muna ja puolet juustoraasteesta. Kaada seos täytteen päälle. Ripottele pinnalle loput juustoraasteet. Kypsennä 200-asteisessa uunissanoin 30 minuuttia.

Laitoin vielä koristeeksi/lisukkeeksi kirsikkatomaatteja.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti