perjantai 15. huhtikuuta 2011

Hedelmäsalaatti


Hedelmäsalaatti sopii hyvin kevääseen, koska se on keväisen raikasta! Sen voi koota hedelmistä, joista tykkää. Nyt tein vähän eksoottisemman version. Hedelmäsalaatti on hyvää sellaisenaan, mutta sen voi myös maustaa sitruunaisen makealla liemellä. Jos salaatissa on paljon sokeriliemessä olleita säilykehedelmiä, voi liemi olla turha. Maustetut kermat ja rahkat sopisivat hyvin lisukkeeksi. Meloneista saisi kivoja paloja palloraudalla.

Hedelmäsalaatti

säilykepersikoita (230 g ilman lientä)

säilykepapaijaa (vajaa purkki)

2 banaania

tummia viinirypäleitä (1/2 rasiaa)

cantaloupemelonia (puolikas)

Liemi

1 dl vettä

1/2 dl sokeria

1 rkl sitruunamehua

Pilko hedelmät vatiin. Kiehauta kattilassa vesi ja sokeri. Anna liemen jäähtyä ja mausta se sitten sitruunamehulla. Kaada liemi hedelmien päälle ja anna salaatin maustua jääkaapissa 1/2 h.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti