tiistai 12. huhtikuuta 2011

Mehevä raparperipiirakka


Halusin hyötykäyttää pakastimessa olevat raparperinpalat ja leivoin tyttäreni kanssa piirakkaa. Löysin ohjeen Maku-lehdestä 2/2011. Minulla ei kylläkään ollut maitorahkaa, mutta laitoin vähän enemmän kermaviiliä. Pakkasin osan mieheni työpaikalle, ihan muuten vaan :)

Mehevä raparperipiirakka

Noin 20 palaa

Muruseos

250 g voita tai margariinia

8 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

(2 tl leivinjauhetta)

2 tl ruokasoodaa

2 tl vaniljasokeria

Pohjataikina

3/4 muruseoksesta

2 dl piimää (laitoin rasvatonta)

1 kananmuna

Täyte

1 l raparperia paloiteltuna

200 g kermaviiliä

250 g maitorahkaa

2 dl sokeria

2 kananmunaa

3 tl vaniljasokeria

Sulata rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvasula. Nypi murumaiseksi. Siirrä seoksesta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna. Sekoita taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille (35×42 cm). Ripottele pohjataikinan päälle raparperit. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään ja kaada seos raparperinpalojen päälle. Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti