tiistai 12. huhtikuuta 2011

Nopeat vanilja-mansikkaviinerit


Vihdoinkin pääsen taas postailemaan! On ollut kaikenlaista kiirettä ja olipa tuossa neljän päivän iki-ihana reissu Milanoon kaksistaan mieheni kanssa :) Postattavaa onkin taas kertynyt. Laittelen niitä tänne pikkuhiljaa.

Tämän näppärän viineriohjeen bongasin kerran Tingelstiinalta täältä. Minulla sattui olemaan valmiiksi kaapissa mansikkamarmeladia, joten laitoin sitä.

Nopeat vanilja-mansikkaviinerit

16 kpl

8 kpl lehti- tai voitaikinalevyä

1 dl vaniljakreemijauhetta

2 1/2 dl vettä

1 kananmuna

paistonkestävää mansikkahilloa (mikä vaan hillo tai marmeladi käy)

raesokeria (minulla ei nyt ollut)

tomusokerikuorrutetta (tuubista)

Sulata taikinalevyjä vierekkäin leivinpaperin päällä noin 15 minuuttia.Tee sillä aikaa vaniljatäyte. Sekoita vaniljakreemijauhe ja vesi. Sekoita seosta noin 5 minuuttia.

Leikkaa taikinalevyt kahteen osaan. Paina sydänmuotilla keskelle "mallikuva", älä paina pohjaan saakka.Voitele reunat kananmunalla. Pursota sydämien päälle vaniljatäytettä. Lusikoi päälle nokare hilloa/marmeladia. Ripottele reunoille raesokeria.

Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä ja koristele viinerit sitten tomusokerikuorrutteella. Minulla ei ollut valmista kuorrutetta, joten tein sen itse.

Viinerit menossa uuniin.


Käytin sydänmuotin lisäksi neliönmuotoista muottia.






Tein toisenkin satsin, joihin laitoin äidin tekemää herkullista mangohilloa.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti