keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Broilerinrintaa rakuuna-kermakastikkeessa


Tällaista broileriruokaa tuli tällä kertaa tehtyä. Broilerista tuli ihanan mureaa. Rakuunaa tuleekin aika harvoin käytettyä ruoissa, vaikka hyvän maun antaakin. Ohje on Tammen uusi keittokirja-kirjasta.

Broilerinrintaa rakuuna-kermakastikkeessa
 
500-600 g broilerinrintaa
 
1 dl vehnäjauhoja
 
1 tl ruususuolaa
 
1/4 tl valkopippuria 
 
1/4 tl paprikajauhetta

Paistamiseen

1 rkl öljyä (laitoin rypsiöljyä)
 
1 rkl voita
 
2 dl kuohukermaa (ei ollut, laitoin ruokakermaa)
 
tilkka vettä
 
2 tl rakuunaa
 
pieni sipuli (jätin pois)
 
pala paprikaa (jätin pois)

Sekoita jauhot ja mausteet ja pyöritä lihapalat seoksessa (minä sivelin mausteet edellisiltana broileripaloihin, annoin maustua yön yli ja kääntelin ne sitten jauhoissa). Kuumenna öljy ja voi paistinpannussa ja ruskista broilerinpalat siinä joka puolelta. Lisää kerma ja sen verran vettä, että broileripalat melkein peittyvät. Lisää rakuuna. Silppua sekaan sipulia ja paprikaa. Hauduta 30-40 minuuttia.

Tarjoile keitetyn riisin tai pastan sekä salaatin kanssa. Minä keitin tummaa riisiä ja lisäksi oli keitettyjä kasviksia.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti