lauantai 28. huhtikuuta 2012

Mausteinen kasvispata


Tein tänään tätä kivan mausteista pataruokaa. Sain äidiltä lainaan Kotiliesi-lehden (nro 9) ja löysin tämän ohjeen siitä. Resepti on helsinkiläisen Erika Haakanan. Teen tätä varmasti toistekin. Inkiväärin jätin pois mieheni allergian takia.

Mausteinen kasvispata

4 rkl oliiviöljyä

1 rkl kanelia

1 rkl kurkumaa

1 1/2 tl kardemummaa

1 tl juustokuminaa

1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna tai 2 tl kuivattua inkivääriä (jätin pois)

2-3 sipulia (laitoin 2)

2-3 valkosipulin kynttä (laitoin 2)

4 porkkanaa

800 g tomaattimurskaa

1 tlk kikherneitä

1 tlk kidneypapuja

ruususuolaa (laitoin reilu 1 tl)

rouhittua mustapippuria

tuoretta persiljaa tai korianteria (minulla ei nyt ollut)

Kuutioi sipulit ja porkkanat (minä hienonsin sipulit). Hienonna valkosipulin kynnet. Kuumenna paistinpannussa öljy ja mausteet. Lisää sipulit, valkosipulit ja porkkanat ja kuullota niitä mausteöljyssä, kunnes ne ovat hieman pehmentyneet ja saaneet kauniin värin.

Valuta ja huuhtele kikherneet ja pavut siivilässä. Lisää pannuun tomaattimurska ja papuseos. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna hautua kannen alla vähintään 10 minuuttia ja enintään 30 minuuttia. Koristele lopuksi tuoreella persiljalla tai korianterilla.

Sopii tarjoiltavaksi sellaisenaan vaalean leivän ja salaatin kanssa. Lisuukkeeksi käy myös esimerkiksi quinoa.

Erilaiset palkokasvit ovat minusta kauniita ja herkullisia. Sopivat moneen ruokaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti