sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Mehevä punaherukkapiirakka


Ajattelin tuossa yhtenä päivänä vähän taas tyhjentää pakkasen marjavarastoa. Halusin tehdä jotain helppoa punaherukoista ja löysinkin hyvän ohjeen Melian Monta hyvää hiutaleista-lehtisestä. Tai siinä oli käytetty puolukoita. Voi itse valita mitä marjoja tähän piirakkaan haluaa laittaa. Tässä oli kivaksi vaihteeksi pullapohja.

Mehevä punaherukkapiirakka

Pohja

2 1/2 dl maitoa

1/2 dl sokeria

1/2 tl ruususuolaa

2 tl kardemummaa

noin 6 dl vehnäjauhoja

1 ps kuivahiivaa

75 g margariinia

Päälle

8 dl punaherukoita (tai puolukoita)

sokeria maun mukaan (laitoin 1 dl)

Pinnalle

200 g margariinia

2 dl sokeria (laitoin intiaanisokeria)

5 dl kaurahiutaleita

Lämmitä maito 42-asteiseksi ja sekoita siihen sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää taikinanesteeseen. Lisää loput jauhot ja pehmeä margariini. Alusta taikina pehmoisen kimmoisaksi. Painele taikina jauhotetun käden avulla leivinpaperoidulle uunipellille. Anna pohjataikinan kohota liinan alla noin puoli tuntia.

Survo punaherukat, lisää niihin sokeri ja levitä kohonneelle pohjalevylle. Sulata margariini ja sekoita siihen sokeri ja kaurahiutaleet. Ripottele seos punaherukkasurvoksen päälle. Paista 225-asteisessa uunissa alatasolla noin 15 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti