sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Sitruunapiirakka


Olin lasten kanssa tällä viikolla äitini ja isäni luona yökylässä. Äitini oli saanut ystävältään tämän sitruunapiirakan reseptin ja minä innostuin tekemään sen. Pitkään on jo ollut haaveissa tehdä sitruunapiirakkaa. Se marenkihuntuinen versio saa vielä odottaa. Tämä oli helppotekoinen ohje ja maku oli ihanan raikas! Tämän piirakan voi hyvin leipoa jo tarjoilua edeltävänä päivänä.

Sitruunapiirakka

Pohja

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

150 g huoneenlämpöistä voita

Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää voi nokareina joukkoon ja sekoita sen verran, että ainekset tasoittuvat. Taputtele taikina voideltuun, neliskulmaiseen vuokaan, halkaisijaltaan noin 20 × 25 cm (minulla oli suorakaiteenmuotoinen noin 20 × 28 cm vuoka). Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa keskitasolla lähes kypsäksi eli 10-15 minuuttia (paistoin melkein 15 min.).

Sitruunatäyte

3 keskikokoista kananmunaa

2 dl sokeria

1/2 dl vehnäjauhoja

1 ison sitruunan raastettu kuori

5-6 rkl puristettua sitruunamehua (laitoin 5 rkl)

Pinnalle

tomusokeria

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon jauhot, kuoriraaste sekä sitruunamehu. Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista piirakkaa vielä 200-asteisen uunin keskitasolla 8-10 minuuttia, kunnes pinta on saanut vähän väriä. Siivilöi lämpimän piirakan pinnalle tomusokeria. Anna piirakan jäähtyä ja leikkaa se sitten ruuduiksi.

Piirakka ennen tomusokerihuntua.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti