torstai 23. elokuuta 2012

Mustaherukka-vaniljapiiras


Tämän tein muutama viikko sitten. Ohje on Ulla Svenskin Lempileivonnaiset-kirjasta. Ihan hyvin toimi yhdessä mustaherukka ja vanilja. Huomasinpa vaan juuri ohjetta kirjoittaessani, että laitoin mustaherukat ja vaniljatäytteen väärin päin. Eli mustaherukat pitäisi olla pinnalla. Mutta meni se näinkin :D
Ullan ohjeessa on käytetty gluteenittomia jauhoja, mutta käytin tässä vehnäjauhoja. Sain vanhan blogin puolella muutamia kommentteja siitä, että gluteenittomilla jauhoilla piirakka ei ollut oikein onnistunut. Taikina ei pysynyt kunnolla kasassa. Vehnäjauhoilla tehtäessä ei ollut tuota ongelmaa. Toissakesänä testasin vihdoin itsekin gluteenittomia jauhoja tässä piirakassa ja olihan siinä eroa. Taikina levisi keskustaan päin. Piirakka pysyi itsellä kuitenkin kasassa.

Tässä linkki piirakkaan, jossa olen testannut gluteenittomia jauhoja.

Mustaherukka-vaniljapiiras

Pohja

150 g margariinia


1 dl sokeria


1 dl mantelijauhetta


1 1/2 dl vehnäjauhoja


2 tl leivinjauhetta (laitoin 1 1/2 tl)

Vaahdota rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon. Painele taikina noin 24 cm halkaisijaltaan olevan piirasvuoan pohjalle ja reunoille (käytin irtopohjavuokaa). Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 5 minuuttia.

Täyte

5 dl maitoa


2 dl vaniljakreemijauhetta


200 g mustaherukoita

Vispaa maito ja vaniljakreemijauhe sekaisin ja anna saostua hetki. Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele pinnalle mustaherukat. Jos käytät pakastemarjoja, anna niiden sulaa ensin ja valuta neste pois. Paista piirakka 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 30 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti