perjantai 24. elokuuta 2012

Raparperi-kookospiirakka


Tein tämän muutama viikko sitten. Ohje on Yhteishyvä-lehden Ruokamaailma-liitteestä 6/08. Raparperi ja kookos sopivat kyllä hyvin yhteen!

Raparperi-kookospiirakka

Pohja

150 g margariinia

1 dl sokeria

1 kananmuna

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Pese, kuori ja pilko raparperit paloiksi. Vaahdota sokeri ja pehmeä margariini sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan (minulla sen halkaisija noin 28 cm).

Täyte

500 g raparperinvarsia

2 tl perunajauhoja

3/4 dl sokeria

2 tl kanelia

Sekoita perunajauhot, sokeri ja kaneli keskenään ja kääntele seos raparperipalojen joukkoon. Levitä seos pohjan päälle.

Pinnalle

100 g pehmeää margariinia

1 dl kaurahiutaleita

2 dl kookoshiutaleita

1 dl vehnäjauhoja

1/2 dl sokeria

Nypi pehmeä rasva, hiutaleet, vehnäjauhot ja sokeri keskenään murumaiseksi seokseksi. Levitä seos raparperipalojen päälle.

Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti