lauantai 15. syyskuuta 2012

Kesäkurpitsavuoka


Tein tänään tällaista kesäkurpitsavuokaa. Sain ohjeen äidiltä. Ohje on Etelä-Suomen Sanomista vuodelta 2007. Tuli kyllä ihanan mehevää ruokaa kun sai muhia folion alla. Poika popsi tätä suuhunsa aikamoisen innolla (pelkäsin vähän miten käy). Irvistely kesäkurpitsaa kohtaan on näköjään loppunut :) Tähän ruokaan laittamani kesäkurpitsa, porkkanat ja sipuli ovat mieheni vanhempien pellolta. Mahtavia herkkuja!

Kesäkurpitsavuoka
 
1 kesäkurpitsavuoka (laitoin noin 550 g painavan)
 
2 porkkanaa
 
1 1/2 dl riisiä + keitinvettä 3 dl
 
400 g jauhelihaa
 
1 iso sipuli
 
2 rkl öljyä (jätin pois)

3 dl vettä
 
liha- tai kasvisliemikuutio (laitoin 2 kpl kasvisliemikuutioita)
 
halutessasi voi lisätä yrttimaustetta tai suolaa (maustoin jauhelihan kreikkalaisella jauhelihamausteella)

Kuori kesäkurpitsa ja porkkanat. Lusikoi kurpitsasta siemenet pois. Suikaloi ne. Keitä riisiä noin 15 minuuttia. Ruskista (öljyssä) jauheliha ja silputtu sipuli.

Voitele vuoka ja laita pohjalle puolet kasvissuikaleista. Sekoita riisi jauheliha-sipuliseokseen ja lisää vuokaan. Laita päälle loput kasvissuikaleet. Sulata liemikuutiot kuumaan veteen ja kaada tasaisesti vuokaan. Paista foliolla tai kannella peitettynä 200-asteisessa uunissa alatasolla noin 1 h. Tarjoa raikkaan salaatin ja ruisleivän kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti