lauantai 29. syyskuuta 2012

Suklaa-boysenmarjatäytekakku



Viime tipassa ehdin osallistua nami-hiiren syyskuiseen kisaan. Aiheena on tänä vuonna "Kakkukuva, joka inspiroi sinua toteutukseen". Tiesin heti kisan nähtyäni minkä kakun tekisin. Äitini oli jo tehnyt tämän kakun reseptillä täytteet isäni ja äitini yhteissynttärikakkuun. Kun sain äidiltä lehden, jossa tämä kakku oli, tiesin sellaisen tekeväni joskus. Nyt tuli oiva tilaisuus. Tästä tuli etukäteissynttärikakkuni. Geishastani tuli aika lyhyt alkuperäiseen geishaan verrattuna, mutta olenhan itsekin aika pätkä :D

Tuossa ylimmässä kuvassa on siis Maku-lehdestä nro 4/2012 ottamani kuva kakusta. Sen oli tehnyt Sanna Virtanen. Tuo kakku inspiroi minua kaikilla tavoin. Heti ulkonäkö on minusta kaunis. Tykkään ruskean ja vaaleanpunaisen yhdistelmästä. Kun luin reseptin, innostuin vielä enemmän. Suklaa on ikiherkkuani!

Ainoina muutoksina reseptissä korvasin kirsikkahillon boysenmarjahillolla (mieheni on kirsikoille allerginen) ja laitoin hieman vähemmän kostuketta. Ihanan muhkeat täytteet ja oli kyllä mmmmmhyvää! Kakkupohjakin oli mehevän suklainen!!

Koristelun koitin tehdä samantapaisesti. Pieniä eroja tietenkin on. Tein ensimmäistä kertaa massasta ihmishahmon. Harmitti vaan, kun kaapissa ollut sokerimassa oli jo aika kovaksi mennyt. Vaikka pehmittelin sitä käsissäni, oli se todella halkeilevaa ja haurasta. Jälki on sen mukaista eli joissakin kohdissa todella rumaa. Onneksi kukat sentään onnistuivat. Tein koristeet yöllä, joten päätin tyytyä lopputulokseen. Sain samalla taas harjoitella tämän kakun yhteydessä kuorrutteen tasoittamista.

Nami-hiiren kisa löytyy täältä ja osallistumisaika on 30.9 klo 20 saakka. Kiitos jälleen kerran nami-hiirelle hauskasta kisasta!

Suklaa-boysenmarjatäytekakku

Pohja

150 g tummaa suklaata

5 kananmunaa

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 rkl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

1/4 tl ruususuolaa

200 g voita

2 dl fariinisokeria

Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24 cm oleva irtopohjavuoka. Sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla lämmöllä mikrossa välillä sekoitellen. Erottele munien keltuaiset valkuaisista omiin kulhoihinsa.

Sekoita keskenään kuivat aineet. Vatkaa pehmeä voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon keltuaiset yksitellen. Lisää sulatettu suklaa hiljalleen vatkaten. Sekoita joukkoon jauhoseos. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahto varovasti sekoitellen taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 50 minuuttia.

Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan.

Kostutus

1 dl maitokaakaota (1 dl maitoa + 1 rkl kaakaojauhetta)

Suklaatäyte

100 g tummaa suklaata

2 1/2 dl vaahtoutuvaa kasvisrasvasekoitetta (esim. Flora Vispi)

2 rkl kaakaotomusokeria

2 tl vaniljasokeria

125 g mascarponejuustoa

Sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla lämmöllä mikrossa välillä sekoitellen. Anna suklaasulan jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta se kaakaotomusokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja sulatettu suklaa.

Pese vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa sopivankokoinen pala leivinpaperia vuoan pohjalle. Aseta kakkupohjan pohjaosa vuokaan. Kostuta se maitokaakaolla. Levitä päälle suklaatäyte. Laita vuoka jääkaappiin boysenmarjatäytteen teon ajaksi.

Boysenmarjatäyte

4 liivatelehteä

2 1/2 dl vaahtoutuvaa kasvisrasvasekoitetta (esim. Flora Vispi)

2 tl vaniljasokeria

125 g mascarponejuustoa

200 g boysenmarjahilloa

1 rkl vettä

Upota liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja boysenmarjahillo. Kiehauta vesitilkka, purista liivatteet ja liuota kiehuvaan veteen. Kaada ohuena nauhana moussen joukkoon samalla sekoittaen.

Aseta keskimmäinen kakkupohjalevy vuokaan ja kostuta se maitokaakaolla. Levitä päälle boysenmarjatäyte. Laita kanneksi päällimmäinen kakkulevy ja kostuta myös se. Peitä kakku foliolla tai kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai mielellään yön yli.

Kuorrutus

100 g tummaa suklaata

2 1/2 dl vaahtoutuvaa kasvisrasvasekoitetta (esim. Flora Vispi)

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

3 rkl kaakaotomusokeria

100 g maustamatonta tuorejuustoa

Sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla lämmöllä mikrossa välillä sekoitellen. Anna suklaasulan jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se kaakaojauheella ja kaakaotomusokerilla. Sekoita vaahtoon tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Levitä vaahto kakun päälle ja tasoita sileäksi.

Koristeluun

sokerimassakoristeita tai nonparelleja

Tein koristeet vaahtokarkinmakuisesta sokerimassasta. Värjäsin puun tummalla kaakaojauheella. Kukkia varten värjäsin massaa vaaleanpunaisella pastavärillä. Otin kukat muotilla ja muotoilin niitä lisää ja leikkasin pidemmät viillot terälehtiin. Sävytin lehtiä hieman vaaleanpunaisella tomuvärillä. Nonparellit kiinnitin sokerikuorrutteella. Geishanaiseen värjäsin tukan mustalla pastavärillä. Sivelin valmiin tukan vielä uudestaan mustalla pastavärillä, jotta sain siihen kiiltoa. Naamaan ja käsiin laitoin ihonvärisellä pastavärillä värjättyä massaa. Pukuun käytin kukista jäänyttä vaaleanpunaista massaa. Silmät ja vyökoristelun tein ohuella elintarviketussilla.

Kakku ennen kuorrutusta.



"Kirsikankukkia", joihin sivelin hieman säihkettä.


Puu oli tosi hankala tehdä, koska massa oli niin kuivaa ja meinasi koko ajan murtua :(




Tässä näkyy vähän geishan vyön koristelua. (Voi nolous noita hihoja!!! Oli juu vähän kuivaa massaa..)


Hmmm, tuleekohan mullekin kohta jo ryppyjä? :)



Sitten maistajaisiin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti