sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Hampurilaissämpylät


Tein hampurilaisia Leivontafoorumin leivontahaasteeseen ja leivoin niihin tällaisia hampurilaissämpylöitä. Muokkasin hampurilaissämpylöiden ohjeen sopivaksi Jan Hedhin Mestarileipurin leipäkirjasta. Hampurilaisten ohje löytyy täältä.

Hampurilaissämpylät

(6 kpl sämpylöitä)

13 g tuorehiivaa

250 g (2 1/2 dl) täysmaitoa
 
5 g (1/2 tl) hunajaa
 
450 g (noin 7 1/4 dl) erikoisvehnäjauhoja
 
50 g normaalisuolaista voita
 
10 g (vajaa 1 rkl) merisuolaa


voiteluun kananmunaa
 
seesaminsiemeniä

Esitaikina:
Lämmitä maito 37-asteiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää hunaja sekä puolet jauhoista ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Peitä astia kelmulla ja anna kohota 30 minuuttia.

Taikina:
Mittaa muut taikinan ainekset kulhoon ja lisää joukkoon esitaikina. Vaivaa taikinaa 20 minuuttia. Laita taikina öljyttyyn, kannelliseen muovikulhoon ja anna levätä 1 tunti.

Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle alustalle (silikonista alustaa ei tarvitse jauhottaa). Jaa taikina kuuteen osaan ja pyörittele palat pyöreiksi sämpylöiksi. Voitele sämpylät kevyesti vatkatulla kananmunalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Anna sämpylöiden kohota 30 minuuttia.

Paista sämpylät 230-asteisessa uunissa keskitasolla noin 12 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Anna sämpylöiden jäähtyä leivinliinan alla. Täytä haluamallasi tavalla.

Taikina kohoamisen alussa.


Sämpylät kohoamassa.


Valmiit hampurilaissämpylät.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti