Tein hampurilaisia Leivontafoorumin leivontahaasteeseen ja leivoin niihin tällaisia hampurilaissämpylöitä. Muokkasin
hampurilaissämpylöiden ohjeen sopivaksi Jan Hedhin Mestarileipurin
leipäkirjasta. Hampurilaisten ohje löytyy täältä.
Hampurilaissämpylät
(6 kpl sämpylöitä)
13 g tuorehiivaa
250 g (2 1/2 dl) täysmaitoa
5 g (1/2 tl) hunajaa
450 g (noin 7 1/4 dl) erikoisvehnäjauhoja
50 g normaalisuolaista voita
10 g (vajaa 1 rkl) merisuolaa
♥
voiteluun kananmunaa
seesaminsiemeniä
Esitaikina:
Lämmitä maito 37-asteiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää hunaja sekä puolet jauhoista ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Peitä astia kelmulla ja anna kohota 30 minuuttia.
Taikina:
Mittaa muut taikinan ainekset kulhoon ja lisää joukkoon esitaikina. Vaivaa taikinaa 20 minuuttia. Laita taikina öljyttyyn, kannelliseen muovikulhoon ja anna levätä 1 tunti.
Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle alustalle (silikonista alustaa ei tarvitse jauhottaa). Jaa taikina kuuteen osaan ja pyörittele palat pyöreiksi sämpylöiksi. Voitele sämpylät kevyesti vatkatulla kananmunalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Anna sämpylöiden kohota 30 minuuttia.
Paista sämpylät 230-asteisessa uunissa keskitasolla noin 12 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Anna sämpylöiden jäähtyä leivinliinan alla. Täytä haluamallasi tavalla.
Lämmitä maito 37-asteiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää hunaja sekä puolet jauhoista ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Peitä astia kelmulla ja anna kohota 30 minuuttia.
Taikina:
Mittaa muut taikinan ainekset kulhoon ja lisää joukkoon esitaikina. Vaivaa taikinaa 20 minuuttia. Laita taikina öljyttyyn, kannelliseen muovikulhoon ja anna levätä 1 tunti.
Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle alustalle (silikonista alustaa ei tarvitse jauhottaa). Jaa taikina kuuteen osaan ja pyörittele palat pyöreiksi sämpylöiksi. Voitele sämpylät kevyesti vatkatulla kananmunalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Anna sämpylöiden kohota 30 minuuttia.
Paista sämpylät 230-asteisessa uunissa keskitasolla noin 12 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Anna sämpylöiden jäähtyä leivinliinan alla. Täytä haluamallasi tavalla.
Taikina kohoamisen alussa.
Sämpylät kohoamassa.
Valmiit hampurilaissämpylät.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti