perjantai 13. syyskuuta 2013

Pekoniruukku


Pekoniruukku on ruoka, jota äitini on usein tehnyt juhliin. Se on aina yhtä hyvää! Sen kanssa sopii parhaiten villiriisi, mutta myös jokin muu riisi käy lisukkeeksi.

Pekoniruukku
 
150 g pekonia
 
1 sipuli
 
400 g maustamattomia broilerin suikaleita
 
broilerimaustetta tms. (käytin kreikkalaista kanamaustetta)
 
1-2 valkosipulinkynttä
 
1/2-1 tl yrttisuolaa
 
1/2 tl pippurisekoitusta
 
1 tl basilikaa
 
1 pieni tölkillinen anaspaloja (+ lientä tarvittaessa)
 
1 prk ranskancremeä
 
(ruusu)suolaa tarvittaessa

Pilko pekoni suikaleiksi/kuutioiksi ja paista pannulla. Kaada suikaleet lautaselle odottamaan. Paista sitten broilerinsuikaleet pekonin rasvassa. Lisää silputtu sipuli ja broilerimauste. Suolaa ei välttämättä tarvitse, koska pekoni on aika suolaista. Murskaa joukkoon valkosipulinkynnet. Lisää mausteet, ananaspalat sekä ranskancreme. Jos seos tuntuu kuivahkolta, voi joukkoon lisätä ananastölkin lientä. Tarkista vielä maku. Jos haluat, voit lisätä suolaa.

Anna ruoan hautua kannen alla 10-15 minuuttia. Jos tarjoat sitä vähän myöhemmin, laita valmis ruoka uunivuokaan ja 200-asteiseen uuniin keskitasolle ja anna olla siellä 1/2 h muhimassa.

Tämän ruoan kanssa olemme useimmiten syöneet villiriisiä, koska se sopii niin hyvin tähän. Tämä villiriisi tuli kesällä U-S.A:sta isän mukana tuliaisena.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti