perjantai 15. marraskuuta 2013

Herne-rucolakeitto


Tein viime kesänä tätä keittoa. Ohje on Yhteishyvä-lehden Ruoka-liitteestä huhtikuu 2013.

Herne-rucolakeitto

(2 annosta)

1 pieni sipuli

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl puolikarkeita spelttijauhoja (tai vehnäjauhoja)

200 g pakasteherneitä

5 dl kasvis- tai kanalientä

1 ruukku rucolaa

75 g sulatejuustoa

1 rkl sitruunamehua

ripaus (ruusu)suolaa ja rouhittua mustapippuria

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se öljyssä kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää kattilaan herneet ja kasvis- tai kanaliemi. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes herneet ovat kypsiä. Lisää joukkoon rucolanlehdet, sulatejuusto ja sitruunamehu. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile esimerkiksi parmesaanilastujen kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti