lauantai 30. marraskuuta 2013

Puolukkapullat


Leivoin näitä eilen. Ohje on Emäntänä Olga-kirjasta. Laitoin vähän enemmän jauhoja kuin ohjeessa ja taikina jäi vieläkin ehkä vähän liian löysäksi. Täytyy tehdä näitä uudestaan ja testailla lisää. Oikein makoisia ja tuo täyte on ihanaa! :)

Puolukkapullat

(noin 30 kpl)

50 g hiivaa

5 dl maitoa

1 tl ruususuolaa

2 1/2 dl intiaanisokeria

1 rkl jauhettua kardemummaa

2 kananmunaa

14 dl puolikarkeita spelttijauhoja (laitoin noin 16 dl)

200 g voita

Murenna hiiva kulhon pohjalle. Lisää kädenlämpöiseksi lämmitetty maito, suola, sokeri ja kardemumma. Riko joukkoon munat ja sekoita hyvin. Lisää pehmeä voi ja vaivaa taikinaa käsin, kunnes se on kimmoisaa ja alkaa irrota käsistä. Kohota taikinaa 1/2-1 h.

Täyte

200 g tomusokeria

3 tl vaniljasokeria

150 g voita

3 dl puolukoita (otin pakkasesta)

Kääntele tomusokeri ja vaniljasokeri pehmeän voin sekaan. Vaivaa taikinasta kuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli ne suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Levitä voi-sokeriseos taikinalevyjen päälle. Ripottele päälle puolukat (laitoin jäisinä). Kääri levyt pituussuunnassa rulliksi ja leikkaa ne noin kolmen sentin levyisiksi paloiksi. Laita palat isoihin muffinivuokiin leikkauspinta ylöspäin. Anna pullien kohota vähintään puoli tuntia.

Pinnalle

kananmunaa voiteluun

raesokeria (jätin pois)

Voitele kohonneet pullat munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla 12-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti