maanantai 3. maaliskuuta 2014

Vaniljakiisseli intiaanisokerilla


Tämä vaniljakiisseli sopii hyvin esimerkiksi täytekakkuun täytteen alle. Itse olen tykännyt laittaa tätä banaanisiivujen alle kakkuun, kuten tähän suklaa-banaanitäytekakkuun. Tällä ohjeella vaniljakiisseliä riittää joko normaalikokoisen kakun (24-26 cm halkaisijaltaan) kahteen täyteväliin, tai isomman kakun yhteen täyteväliin. Kiisseli sopii hyvin myös piirakoihin tai jälkiruokiin.
 
Vaniljakiisseli intiaanisokerilla
 
2 dl kermaa (laitoin nyt vispikermaa)

1 dl maitoa

2 rkl maissitärkkelystä

3/4 dl intiaanisokeria

1/2 vaniljatangon siemenet

1 rkl voita

Halkaise vaniljatanko ja raaputa siitä veitsellä siemenet. Mittaa paksupohjaiseen kattilaan kerma, maito, tärkkelys, intiaanisokeri ja vaniljatangon siemenet. Kuumenna seos ja anna sen kiehua keskilämmöllä, kunnes seos sakenee. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon voi.
 
Jos laitat kiisselin kakun väliin, anna sen jäähtyä sen verran, että kiisseli ei valu pitkin reunoja. Itse laitoin kiisselin kakkupohjan päälle siinä vaiheessa, kun kiisseli oli vielä hieman haaleaa. Se oli ihanan pehmoista, mutta ei valuvaa.

Jos korvaat vaniljatangon vaniljasokerilla, sekoita kaikki ainekset, keitä valmiiksi ja lisää vaniljasokeri kastikkeeseen sen jäähdyttyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti